Irak'ta 'güvenlik duvarı' inşası başladı

Irak'ta 'güvenlik duvarı' inşası başladı
Bağdat'ın terör saldırılarından korunması için kent etrafında inşa edilecek güvenlik duvarının çalışmaları başladı

BAĞDAT (AA) - Irak Savunma Bakanlığı, başkent Bağdat'ı terör saldırılarından korumak amacıyla inşa edilecek "Güvenlik duvarının" çalışmalarına başlanıldığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bağdat Operasyonlar Komutanlığından gelen talep üzerine, kent merkezini terör saldırılarından korumak için daha önce planı yapılan güvenlik duvarının çalışmalarına başlandığı, bu çerçevede 10 kilometre uzunluğundaki yolun yapımına öncelik verildiği belirtildi.

- "Duvar, güvenlik güçlerinin başarısızlık göstergesi"

Öte yandan AA muhabirine konuşan Sünni Güçler Birliği Koalisyonu Milletvekili Mezher Hızır ise başkent etrafında güvenlik duvarının inşa edilmesinin, emniyet güçlerinin başarısızlığının bir göstergesi olduğunu savundu.

Bu çalışmanın yasal olmadığını ifade eden Hızır, "Kentin güvenlik duvarıyla korunması ve sadece 4 geçiş kapısının inşa edilmesi yasal değildir. Bu duvarın iç kısmında kalanlar ve dışındakiler arasında ayrım yapılacaktır" dedi.

Hızır, kentteki saldırıların dışarıdan değil içeriden gerçekleştiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Emniyet güçleri ve kontrol noktaları kent merkezinde olmasına rağmen yine güvenlik ihlalleri yaşanıyor. Bu ihlaller kent dışından değil ancak içeriden yapılıyor. Başka çözüm yollarının bulunması lazım. Güvenlik birimleri arasındaki ihtilaflar ortadan kaldırılıp, yeni baştan bir sistemin kurulması gerekiyor."

Irak'taki Sünniler, Bağdat etrafında inşa edilecek güvenlik duvarının ülkenin mezhepsel olarak bölünme planı olduğunu belirterek, Sünnilerin, Bağdat ile diğer bölgelerden koparılması amacı taşıdığını öne sürmüştü.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.