Irak'ta yolsuzluklara karşı gösteri çağrısı

Irak'ta yolsuzluklara karşı gösteri çağrısı
Sadr Hareketi lideri, yandaşlarına ülkedeki yolsuzluklara karşı gösteri çağrısı yaptı

 Irak'ta Sadr Hareketi lideri Şii din adamı Mukteda es-Sadr, yandaşlarına ülkedeki yolsuzluklara karşı gösteri çağrısı yaptı.

Sadr'ın Necef'teki ofisinden yapılan açıklamada, "Vatanını seven, cesur, Irak'ın karşı karşıya kaldığı şiddetli ekonomik ve güvenlik krizinden dolayı nereye doğru gideceğinin bilincinde olan herkesi önümüzdeki cuma günü Irak'ın dört bir tarafından milyonluk ve barışçıl gösteriye katılmak için Bağdat'ın Tahrir Meydanı'na davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Gösteriye katılacaklara ayrıca, güvenlik güçleri ve Şii milis gücü Haşdi Şabi'ye destek verme çağrısı yapılan açıklamada, "Bu gösteriyle duvarların arkasına saklananlar, yolsuzluk yapan ve DAEŞ'i destekleyen herkesin yüreğine korku salacağız" ifadesi kullanıldı.

Sadr'ın Sözcüsü Salah el-Ubeydi de yaptığı açıklamada, Başbakan Haydar el-İbadi'yi eleştirerek, ülkenin içinde bulunduğu krizi atlatabilme imkanına sahip olduğunu anacak bunu değerlendirmeyerek büyük bir fırsatı kaçırdığını ifade etti.

Mukteda Sadr, 13 Şubat'ta İbadi'ye hitaben siyasi, güvenlik ve ekonomik alanda reform projesini açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.