Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
Çeşitli kentlerde düzenlenen bombalı saldırı ve operasyonlarda biri emniyet müdürü 5 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı

DİYALA (AA) - Irak'ın çeşitli kentlerinde düzenlenen bombalı saldırı ve operasyonlarda biri emniyet müdürü 5 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

Enbar Operasyonlar Komutanı İsmail el-Mihlavi, Irak ordu güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'in Ramadi'deki güvenlik güçlerine ait merkezlere düzenlemeye çalıştığı iki saldırıyı bertaraf ettiğini belirtti.

Enbar'daki askeri güçlerden Velid ed-Delimi, Ramadi'nin doğusu ve kuzeyindeki bölgelerde DAEŞ'in saldırılarını püskürtme operasyonu sırasında 3 askerin öldüğünü, 9'unun yaralandığını ifade etti.

Diyala'daki Güvenlik Komitesi Başkanı Sadık el-Huseyni de Bakuba'nın güneyinde meydana gelen bombalı saldırıda 1 emniyet müdürü ile korumasının hayatını kaybettiğini söyledi.

Terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusu, Peşmerge güçleri ve Sünni aşiretler, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.