İran'da "Çarşamba Suri" kutlamalarında 3 ölü

İran'da "Çarşamba Suri" kutlamalarında 3 ölü
İran'da “Çarşamba Suri” kutlamalarında üç kişi hayatını kaybetti, 259 kişi yaralandı

İSTANBUL (AA) - İran'da yeni yıldan (Nevruz) önceki son çarşamba gecesi yapılan “Çarşamba Suri” kutlamalarında üç kişinin hayatını kaybettiği, 259 kişinin yaralandığı bildirildi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Acil Durumlar Kurumu Başkanı Emin Sabıri, çocukların ve gençlerin gece boyunca ateşe verdikleri havai fişek ve maytapların infilak etmesi sonucu Ribatkerim, Kazvin ve Reşt kentlerinde üç kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ülke genelinde de toplam 259 kişinin kutlamalar sırasında yaralandığı bilgisini veren Sabıri, "Kermanşah'ta 14 yaşında bir çocuk da 4 gün önce maytapların patlaması sonucu iki elini kaybetti" dedi.

Sabıri, geçen yılki kutlamalar sırasında da 3 kişinin hayatını kaybettiğini ancak geçen yıla oranla yaralanma vakalarının yaklaşık yüzde 50 düştüğünü belirtti.

Ülkede geçen yıl, cadde ve sokaklarda çeşitli türdeki patlayıcı maddeler, maytap, havai fişek ve ateş yakılarak yapılan kutlamalarda 3 kişi ölmüş, 421 kişi de yaralanmıştı.

Nevruz Bayramı öncesi son çarşamba gecesi yapılan kutlamalarda özellikle çocuklar ve gençler yakılan ateşlerin üzerinden atlıyor, havai fişek ve maytapları ateşe veriyor.

Hicri Şemsi takvimin kullanıldığı İran'da yeni yıl (Nevruz) 21 Mart'ta başlıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.