İran'da "Çarşamba Suri" kutlamasına hazırlanılan evde patlama: 1 ölü, 6 yaralı

İran'da "Çarşamba Suri" kutlamasına hazırlanılan evde patlama: 1 ölü, 6 yaralı
TAHRAN (AA) - İran'ın başkenti Tahran'ın İslamşehir ilçesinde bir evde, "Çarşamba Suri" kutlamaları için havai fişek yapılırken meydana gelen patlamada,...

TAHRAN (AA) - İran'ın başkenti Tahran'ın İslamşehir ilçesinde bir evde, "Çarşamba Suri" kutlamaları için havai fişek yapılırken meydana gelen patlamada, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Batı Tahran Polis Komutanı Yardımcısı Yarbay Mehdi Serpenah, "Tahran'ın İslamşehir ilçesinde, bir evde havai fişek yapımı esnasında meydana gelen patlamada, 1 kişi hayatını kaybederken 6 kişi de yaralandı" dedi.

Olay yeri inceleme polislerinin patlamanın sebebini araştırdığını belirten Serpenah, "Bizim ailelerden isteğimiz, Çarşamba Suri yaklaşırken çocuklarına sahip çıkmaları, güvenli olmayan maytap ve havai fişek alımından kaçınmalarıdır" ifadelerini kullandı.

İran'da Hicri Şemsi takvime göre yılın son Çarşamba gecesi "Çarşamba Suri" olarak kutlanıyor. O gece bazı gençler, maytap, ses bombası, kız kaçıran ve havai fişeklerle sokaklarda gösteriler yapıyor. Hicri Şemsi takvime göre yeni yıl 21 Mart'ta başlıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.