İran'da Nevruz Bayramı'na doğru

İran'da Nevruz Bayramı'na doğru
İran'da Nevruz tatili dolayısıyla her yıl uygulanan "eşya taşıma yasağı" bu sabah itibarıyla başladı

TAHRAN (AA) - İran'da Nevruz Bayramı tatili süresince meydana gelebilecek hırsızlık vakalarının önüne geçmek için her yıl uygulanan "eşya taşıma yasağının" bu sabah itibarıyla başladığı bildirildi.

İran devlet televizyonu IRINN'ın haberine göre, İran Koruma Polisi Başkanı Serdar Muhammed Şerefi, "Nevruz dolayısıyla alınan güvenlik tedbirleri çerçevesinde uygulanan eşya taşıma yasağı bugün itibarıyla başladı" dedi.

Yasağın tüm ülke genelinde uygulanacağına işaret eden Şerefi, "Bu günlerde eşya taşımak isteyen vatandaşların emniyet birimlerinden yazılı izin almaları gerekmektedir. Aksi halde suçlu durumuna düşeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Hicri Şemsi takvimin uygulandığı İran'da yeni yılın ilk günleri olan Nevruz'da halkın çoğunluğu evlerini tatil maksadıyla terk ediyor. Bugünlerde yaşanacak hırsızlık olaylarının önüne geçmek için ülkede her yıl 19 Mart-1 Nisan tarihlerinde "eşya taşıma yasağı" uygulanıyor.

İran'da Nevruz Bayramı, Hicri Şemsi takvime göre, Ferverdin ayının ilk günü kutlanıyor. Söz konusu tarih, miladi takvime göre, bu yıl 20 Mart'a denk geliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.