İran'dan dönmek isteyen vatandaşlarına çağrı

İran'dan dönmek isteyen vatandaşlarına çağrı
İran Dışişleri Bakanı Zarif:- "Eğer vatandaşlarımız İran'a geri gelmek isterse onları kucaklamaya hazırız ama bu, onların isteğiyle olmalı"

MELBOURNE (AA) - İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Yeni Zelanda'ya yaptığı resmi ziyaret sırasında, başka ülkelerde mülteci olan İranlılara ilişkin, "Eğer vatandaşlarımız İran'a geri gelmek isterse onları kucaklamaya hazırız ama bu, onların isteğiyle olmalı" dedi.

Yeni Zelanda'daki Stuff News haber ajansının haberine göre, İran Dışişleri Bakanı Zarif, Yeni Zelanda Uluslararası İlişkiler Enstitüsünde yaptığı konuşmasında, İran'a gönüllü olarak dönmek isteyen vatandaşlarına kapılarının açık olduğunu söyledi.

Zarif, "Avustralya veya başka ülkelere ekonomik nedenlerle ve daha iyi hayat şartları için giden vatandaşlarımıza her zaman kapımız açık. Eğer vatandaşlarımız İran'a geri gelmek isterse onları kucaklamaya hazırız. Ama bu, onların isteğiyle olmalı. Suçlu olarak arananlar ise bunu dışında" diye konuştu.

- "Batı, İran hakkında kendisine göre bir imaj yaratıyor"

İran’daki insan hakları ihlalleri konusunda daha hassas olabileceklerini ifade eden Zarif, "Batı'nın İran hakkında kendisine göre yarattığı bir imajı var. O bölgede Türkiye hariç seçimlerin yapıldığı tek ülke biziz ve insan hakları raportörünün bulunduğu tek ülkeyiz. Bu bir çelişki değil mi?" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif'in, Yeni Zelanda'nın ardından, resmi temaslarda bulunmak üzere yarın Avustralya’nın başkenti Canberra’yı ziyaret etmesi ve Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Ticaret Bakanı Steve Ciobo ve Göç Bakanı Peter Dutton ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.