İş dünyası iftar yemeğinde buluştu

İş dünyası iftar yemeğinde buluştu
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen ve iftar programında iş dünyası bir araya geldi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen ve iftar programında iş dünyası bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, Konya’da 17-18 Haziran’da yapılacak olan MÜSİAD Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı hakkında bilgi verdi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programı Konya protokolü ile iş dünyasını bir araya getirdi. 2 yıldır pandemiden dolayı bir araya gelemediklerini aktaran MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, “Zimem defteri uygulaması MÜSİAD tarafından yaşatılıyor. 4 yıl önce bakkala gittiğimiz zaman kendimizi ifade etmekte zorlanıyorduk. Geçen yıl ise gittiğimiz yerlerde veresiye defterinin bir hayırsever tarafından kapatıldığını sıkça duyduk. Zimem defteri kadar önemli olan bir diğer çalışmamız da Kars-ı Hasen Sandığı. Borç vermek sadaka vermekten daha sevaptır. Ben özellikle dostlarımdan Kars-ı Hasen Sandığı üyeliği noktasından bir gayret rica ediyorum. 1000 lira gibi bir aidatımız var. Sandığı üye olanlar herhangi bir sıkıntıya düştükleri zaman oradan borç alıyorlar ve gününde ödüyorlar. Sandık bu şekilde güçleniyor” ifadelerini kullandı.

hilmi-kagnici.jpg

KARBON NÖTR KONYA’YA 70 BAŞVURU

Karbon Nötr Konya projesinden bahseden Kağnıcı, “Karbon Nötr Konya ile ilgili yola çıktıuğımızı duyurmuştuk. Bunun ilk aşaması olan Karbon Sertifikasyon ve Ar-Ge Merkezi’nin kurulumu için ön başvurularımızı topladık. Yaklaşık 70’e yakın MÜSİAD üyemiz başvuruda bulundu. Nasip olursa Ramazan ayı içerisinde başvuruda bulunan üyelerimizle bir toplantı yapacağız. İstişarelerimizi yaparak şirketimizin kurulumunu yapacağız. Diğer şirketlerle de bu işi yürütmeye çalışacağız. Ayrıca buradan haziran ayında yapılacak bir programın müjdesini vermek istiyorum. 17-18 Haziran’da MÜSİAD Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı’nı gerçekleştireceğiz. Konya’nın bir farkını ortaya koyarak inşallah bütün dünya MÜSİAD başkanlarını ve yönetimlerini davet ederek büyük bir MÜSİAD organizasyonu yapmayı arzu ediyoruz” dedi.

2.jpg

MÜSİAD EXPO YURTDIŞINA AÇILIYOR

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hıfsı Soydemir, “10-12 Haziran tarihleri arasında Gaziantep’te Türk-Arap İş Zirvesi var. Zirvenin ajandalarınızda olmasında faydalı görüyorum. Diğer taraftan mayıs ayında 27-29’unda Avrupa Genel İstişare Kurulu yapılacak Almanya’da. Orada da bir fuar denemesi yapacağız. MÜSİAD EXPO’nun bu seneden itibaren artık yurtdışına çıkaracağız. Nasip olursa bir yıl yurt içinde bir yılda yurt dışında yapacağız. Haziran ayında 2 tane çok büyük programımız var. Bir tanesi Konya’da yapacağımız MÜSİAD Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı. Yurtdışındaki başkanlarımızı tek tek arayarak Konya’daki GİK’e davet ediyorum. İnşallah yoğun bir katılım olacak. Yine haziran ayında Amerika seyahati düzenliyoruz. Oradaki başkanımız da çok ciddi görüşmeler ayarlayacak inşallah” diye konuştu. Yiğit Berkay ÇOPUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.