Uğur Özteke

Uğur Özteke

İŞ YERLERİ, FABRİKALAR GÜNDÜZ KAPALI GECE AÇIKMIŞ (!)

İŞ YERLERİ, FABRİKALAR GÜNDÜZ KAPALI GECE AÇIKMIŞ (!)

Bugün yazımıza önce duyarlı okurlarımıza teşekkür ederek başlamak istiyorum.

Geçtiğimiz hafta Konya’ya Meram’a yeni bir şehit haberinin ardından öfke ile bu satırlarda dile getirmiştik. Eskiden bırakın mahalleye bir şehidin gelmesini, mahallemizde bir vefat olduğu zaman kimse radyosunu, televizyonunu açmaz yüksek sesle gülmezdi bile.

Ama o insanı değerlerimizi öyle hızlı bir şekilde yok ettik ki, şehit geliyor kimse eğlencesinden bile taviz vermiyor. O gün şehidimizi taşıyan ambulans polislerin eskortluğunda şehre giriyor hastaneden evine gidiyor kenardaki iş yerinden kulakları rahatsız edecek şekilde yükselmiş rap müzik sesi yükseliyordu.

O anda çok öfkelendim bu duyarsızlığı kime şikayet edebilirim diye düşündüm. Yutkundum. Acaba yasalarda bunun suç olabilecek durumu var mıydı? Kimi kime şikayet edecektim ki? Polis zabıta gitse bu esnafa ne diyecekti ki?

Sustum. Sabır dedim.

Arkasından yağmur gibi şehri yönetenlerden koca koca adamlardan operasyona destek mailleri haberleri geliyordu. Ama hiçbiri oturdukları binalara Türk Bayrağı dahi asmamışlardı.

Yani biz işin özünde değil görüntüsünde yarışıyorduk.

Belki birbirimizi kandırabiliyorduk, birbirimize ya da kendi bulunduğumuz makamdan yüksek yerlerdekilere taklalar atabiliyorduk, hatta haberler, selfieler, fotoğraflar taaa Külliye’ye kadar gidebiliyordu. İyi de samimi olmayan bu makyajlar ile kendimizi ve karşımızdakileri kandırıyorduk da ya Cenab-ı Allah’ı nasıl kandırdığımızı sanıyorduk ki?

Bu akıllı insan işi miydi ki?

………..

Neyse sonra bir şeyler yazdık yaaa.

Vallahi bizim sade vatandaşımız Nalçacı’da Kule Site karşısındaki Manolya Konutlarından

foto-1-683.jpg

Karatay’da Hacıveyiszade Mahallesi mahallesindeki evinin penceresine kadar

 

foto-2-565.jpg

Bayrağımızı asıyor ve bizimle paylaşıyordu.

Biz bugün yine şehidimiz Yunus’un anasına babasına kardeşlerine nişanlısına ve yakınlarına bol bol ecir sabır dileklerimizi iletirken duyarlı okurlarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz.

SPOR İL MÜDÜRÜ ERSÖZ VEDA EDİYOR

Şehrimizde son dönemlerde İl Müdürlüklerinde yine hızlı bir görev değişim süreci yaşanıyor. Ve en son müdür değişimi bombası da Çarşamba akşamı Ankara’dan geldi. Yaklaşık 7 yılı aşkın süredir spor gibi sıkıntılı bir kamuoyunu sessiz sedasız yöneten en ufak dedikoduya mahal vermeyen kendisi de sporcu olan Sayın Ömer Ersöz o gün Ankara’da Bakanlıkta 2021 İslam Oyunları için sunumu yaptıktan sonra alt katta görevden alınıyordu.

Türkiye’de bu işler bundan böyle, böyle beyler.

Biz spora gönül vermiş ve sporla ama adam gibi sporla insanlığın dahi değişeceğine inanan bir yerel gazeteci olarak Sayın Ömer Ersöz’e bundan sonraki yaşamında başarılar dileriz.

Ve bu göreve getirilen yine Spor İl Müdürlüğünün beyefendi güler yüzlü samimi müdürü Abdurrahman Şahin’e de yeni görevinde başarılarının devamını dileriz.

ESNAF, İŞ ADAMI SIKINTIDA

İMİŞ HABERİNİZ VAR MI?

Ekonomi sıkıntılı imiş bilmeyiz. Millet kan ağlıyormuş ona da inanamıyoruz.

Niye mi?

Biz de size inanıp öyle yazıyoruz sonra bizi bir oymadıkları tarihe de “oyulmuş Uğur Paşa” diye geçirmedikleri kalıyor. O yüzden ekonominin ikiyüzlü halinden söz etmeyeceğim.

Sadece en az iki hafta önce PUSULA Gazetemizde manşet yapmıştık hatırlıyor musunuz?

MÜFETTİŞ KAPIDA demiştik.

İşte o müfettişler esnafın iş yerlerinin sanayicilerin kapısı çalmışlar. Kaçak işçi çalıştıran Suriyeli çalıştıran işyerlerine 7 bin TL ile 9 bin TL arasında cezaları kesmişler.

Bu arada belli bir kesim ayağa kalkmış. Ankara’ya seslerini duyurmuşlar. “Bu kriz ortamında bir de bu denetim neyin nesi?” diye sormuşlar. Ankara siyaseti de bizim öfkeli sesleri yatıştırmış. Ceza filan yok. Bunlar rutin işlemler denilmiş.

Bu hikayelerin sonunda bize ulaşan bilgilerde, kayıt dışı işçi çalıştıranlar, Suriyeli çalıştıranlar bu işçilerine ay sonuna kadar izin vermişler (!)…

Hatta koca koca sanayilerimizde bazı iş yerleri gündüz kapılarını kapatmışlar. Gece hava karardıktan sonra çalışmaya, üretmeye devam ediyorlarmış.

Çareyi bu geçişle bulanlar bize soruyorlardı “Bu müfettişler Kayseri’ye de gidiyorlar mı?... Hele hele Antep ve sonrasına da gidebiliyorlar mı?” diyorlardı…  

Bizim cevabımız çok net.

Devlet ne isterse onu yapar. Devletin gidemediği ve gidemeyeceği hiçbir yer yoktur.

Haaa niye Konya mı?

Canım bunun da cevabını siz veriverin olmaz mı?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Siz susup tahammül ettikçe onlar kendilerini vazgeçilmez sanırlar.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hastanelerde bir yerde bunalıp bıkan, yorulan hastane personeli biraz daha hasta ve hasta yakınlarına karşı sabırlı olmayı başarıp, onların sorularına kızmadan bağırmadan cevap verdikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR