Isaf Komutanı General Campbell, Pakistan'a Geldi

Isaf Komutanı General Campbell, Pakistan'a Geldi
Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) Komutanı General Campbell, Pakistan Genelkurmay Başkanı General Şerif ile görüştü

İSLAMABAD (AA) - Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) Komutanı General John F. Campbell, Pakistan Genelkurmay Başkanı General Rahil Şerif ile görüştüğü bildirildi.

Pakistan ordusu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Başkent İslamabad'ın yanındaki Ravalpindi şehrindeki Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda bir araya gelen iki askeri yetkilinin, toplantıda terörle mücadele ve bölgedeki durumun ele alındığı belirtildi.

Ayrıca görüşmede, Pakistan Silahlı Kuvvetlerinin Taliban'a karşı "Zarb-e Azb" adıyla sürdürdüğü operasyon ve Pakistan-Afganistan sınırındaki terörle karşı mücadelede işbirliğin daha da güçlendirilmesini kapsayan hususların tartışıldığı ifade edildi.

Pakistan Silahlı Kuvvetlerinin 15 Haziran'da Kuzey Veziristan'da yerli ve yabancı uyruklu Taliban militanlarına karşı başlattığı operasyonda şu ana kadar yaklaşık bin 500 militan öldürüldü, 100'den fazla asker hayatını kaybetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.