Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler
Van'da yaşanan olaylar nedeniyle düzenlenmesi planlanan 3 fuarın iptal edildiği bildirildi

 Ajans Asya Fuarcılık ve Organizasyon Şirketi, son zamanlarda Van'da yaşanan olaylar nedeniyle düzenlenmesi planlanan 3 fuarın iptal edildiğini duyurdu.

IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırılarının bahane edilerek yapılan izinsiz gösteriler, bölgedeki ekonominin gelişmesini sağlamak amacıyla düzenlenecek etkinlikleri de engelledi.

Ajans Asya Fuarcılık ve Organizasyon Şirketi, yaptığı yazılı açıklamayla son zamanlarda bölgede ve kentte yaşanan olaylarda gerginliğin artması nedeniyle planlanan 3 fuarın iptal edildiğini bildirdi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Fuarlar, ülkelerin bacasız sanayisi olarak nitelendirilen, huzurlu bir ortamda alıcı ile satıcıyı, üretici ile tüketiciyi bir alanda buluşturan ticaretin gelişmesine katkı sunan önemli etkinliklerdir. Gergin bir ortamda fuar yapmamanın, yapmaktan daha fayda sağlayacağına inanmaktayız. Yapılan fuarların bölgeye olan katkısının farkındayız ancak sağlıklı bir ortamda yapılan fuarların amacına ulaşması mümkündür. Daha iyi ve daha profesyonel fuarlar yapmak ilin bölgenin ve ülkenin kalkınmasına katkı sunmak maksadıyla bu yıl düzenlenmesi planlanan 4. Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, 21. Van Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Tedarikçileri Fuarı ile 2. Van Kitap Fuarı'nın iptal edilmesi uygun görülmüştür."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.