Işid İle Bazı Kürt Gruplar Arasındaki Çatışmalar

Işid İle Bazı Kürt Gruplar Arasındaki Çatışmalar
Şanlıurfa Valisi Küçük: "Kobani'deki çatışmalardan şimdiye kadar 35 mermi Türkiye topraklarına düştü"

 Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Kobani'deki (Ayn el Arap) çatışmalardan şimdiye kadar 35 merminin Türkiye topraklarına düştüğünü söyledi.

Vali Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların yaklaşık 40 gündür Suruç sınırında sürdüğünü anımsattı.

Çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 190 bin civarında Suriyeli Kürt'ün ülkede en iyi şartlarda misafir edilmeye çalışıldığını belirten Küçük, sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması içim kamu ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği yaptığını ifade etti.

Sınıra yakın bölgedeki olaylar nedeniyle güvenlik önlemlerinin artırıldığını vurgulayan Küçük, "Yaklaşık bir ay önce sınırdaki 3 mahalle boşaltıldı. Söz konusu yerleşim birimlerine zaman zaman çatışmalardan seken mermiler düşüyor. Kobani'deki çatışmalardan şimdiye kadar 35 mermi Türkiye topraklarına düştü. Çok şükür şuana kadar ölü veya ağır yaralı olmadı. İlk gün düşen bir doçka mermisi vardı onda da bir kişi hafif yaralandı" dedi.

Küçük, sınır hattına can güvenliği nedeniyle sivil unsurların bırakılmadığını, ikazlara rağmen bölgeye gitmek isteyen gruba müdahale edildiğini kaydetti.

Sığınmacılar için Suruç ilçesinde kalıcı bir kamp oluşturulmasına yönelik çalışmanın ihale aşamasına geldiğini dile getiren Küçük, misafirlerin kısa süre içerisinde oluşturulacak yeni merkezde ağırlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.