IŞİD ilk kez serbest bıraktı

IŞİD ilk kez serbest bıraktı
Terör örgütü IŞİD ilk defa bir batılı gazetecinin ülkesine sağ salim dönmesine izin verdi. Bir çok yabancı gazeteciyi boynunu vurarak infaz eden ve bu korkunç görüntüleri dünyaya yayan örgütün kalesine ilk kez bir batılı gazeteci girmeyi ve aynı şekilde d

Alman gazeteci Jürgen Todenhöfer Irak ve Suriye'de IŞİD liderleri ve militanlarıyla görüştü.Jürgen Todenhöfer ilk izlenimlerini Alman basınına anlattı.

"IŞİD'İ YENMENİN YOLU HAVA OPERASYONU DEĞİL"

Todenhöfer, örgütün dini bir temizlik gerçekleştirmeyi planladığını belirtti. Alman gazeteciye göre, IŞİD Batı müdahalesi ve hava operasyonlarıyla değil, Irak'taki Sünnilerle müzakere edilerek yok edilebilir.

Yaklaşık 50 yıldır savaş muhabirliği yapan Jürgen Todenhöfer,  buna benzer bir durumu daha önce hiçbir savaş bölgesinde görmediği söyledi. Todenhöfer, bölgede IŞİD'e verilen desteği, "Kendinden geçmiş bir çoşku" sözleriyle tanımlıyor.  Her gün dünyanın dört bir yanından yüzlerce militanın IŞİD'e katılmak için bölgeye gittiğini iddia eden Alman gazeteci, bu durumun anlaşılmaz olduğunu belirtti.

"IŞİD’İN AMACI TARİHİN EN BÜYÜK DİNİ TEMİZLİĞİ"

IŞİD militanlarının amacının tarihteki en büyük dini temizliği gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Todenhöfer, IŞİD'le ilgili olarak kendisini en çok kaygılandıran durumun militanların demokrasiyle uzlaşan tüm dinlerin yok olmasına gerektiğine inanmaları olduğunu söyledi. Todenhöfer, IŞİD'in dünyayı fethetmek istediğine ve Kuran'ı benimsemeyen herkesin öldürüleceği görüşünün tekrarlandığına vurgu yapıyor.

Alman gazeteci, IŞİD'in işleyen bir devlet olmak için çabaladığını anlatırken, örgütün sosyal yardım ve okul sistemine sahip olduğunu, hatta kızlara da eğitim vermeyi planladığını duyunca şaşırdığını kaydetti.

"George Bush'un Irak savaş olmasaydı IŞİD de olmayacaktı" diyen Jürgen Todenhöfer, IŞİD'le ilgili izlenimlerini "IŞİD ile 10 gün" adlı bir kitapta toplayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.