IŞİD, Kobani'ye Bayrak Dikti

IŞİD, Kobani'ye Bayrak Dikti
Reuters, 20 gündür kuşatma ve yoğun saldırı altındaki Kobani'de IŞİD bayrağının dalgalandığını duyurdu.

Reuters haber ajansı, yoğun çatışmaların ardından Kobani'de IŞİD bayrağının dalgalandığını duyurdu. Ajansa göre bayrak, Kobani'nin doğusunda göndere çekildi.

 

IŞİD, KOBANİ'YE BAYRAK DİKTİ

Reuters, Suriye'nin Kobani şehrinin doğu yakasında şiddetli çatışmaların ardından IŞİD bayrağının dikildiğini duyuruldu.

Reuters, bu haberin, bir Türk askeri yetkili tarafından teyid edilerek geçildiğini söyledi. Görüntülerde Türkiye sınırında bulunan binanın üzerinde dalgalanan siyah bir bayrak olduğu dikkat çekti.

 

KOBANİ'NİN DÜŞTÜĞÜ ANLAMINA GELMİYOR

Söz konusu gelişme, Kobani'nin tam olarak düşmesi anlamına gelmese de çatışmaların iyice kızıştığını gösteriyor.

AP: IŞİD GERİ PÜSKÜRTÜLDÜ

Kobani'de savaşan Kürt güçlerinin IŞİD militanlarını geri püskürttüğünü iddia edildi. AP'nin haberine göre, Kobani'de savaşan Kürt güçleri IŞİD militanlarını geri püskürtmeyi başardı. Günler süren IŞİD saldırısı, iki tarafın da onlarca kayıp yaşamasına sebep oldu. Öte yandan, sınırın Türkiye tarafında bulunan bir AP muhabiri ise, Arapça yazılı siyah bir bayrağın Kobani'nin doğusunda dalgalandığını belirtti.

İKİ TARAFIN KAYIPLARI 45'İN ÜZERİNDE

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin ve Kobani'de savaşan YPG militanlarının açıklamalarına göre iki tarafın kayıplarının sayısı 45'in üzerinde. Bu rakama, intihar saldırısı düzenleyen YPJ militanının öldürdüğü IŞİD militanları da dahil.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYORDU

IŞİD terör örgütü ile bazı Kürt gruplar arasında Kobani'de (Ayn el Arap) süren çatışmalar sabah saatlerinde kentin doğu kısmında yoğunlaşmıştı.

NATO'DAN KRİTİK AÇIKLAMA

Kobani'nin doğusunda gerçekleşen yoğun çatışmaların ardından gerçekleşen olayın ardından NATO'dan flaş bir açıklama geldi ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye'nin güvenliğini sağlamak için gerekirse harekete geçeriz" dedi.

 

TANKLAR KONUŞLANDI, AKAR SINIRDA

IŞİD ile YPG güçleri, Kobani'nin doğusunda Türkiye sınırına bir kilometre mesafedeki Kani Arap mahallesinde çatışıyor. Türk tankları Mürşitpınar sınır kapısına yakın tepelere konuşlandı. Kara Kuvvetleri Komutanı Akar, Suruç'taki askeri birliklerde inceleme yapıyor. Kobani'den ağır bombardıman sesleri yükselmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.