IŞİD'e ömür biçildi

IŞİD'e ömür biçildi
Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, IŞİD konulu bir konferansta yaptığı konuşmada örgütü 2016 yılına kadar bölgeden temizlemeyi umduklarını söyledi.
Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, IŞİD konulu bir konferansta yaptığı konuşmada örgütü 2016 yılına kadar bölgeden temizlemeyi umduklarını söyledi.
 
Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Bahreyn'de IŞİD'e karşı mücadele konulu konferansta konuştu. Caferi, "IŞİD'i 2016 yılına kadar tüm Irak coğrafyasından temizlemeyi umuyoruz ve bunun için çalışıyoruz" dedi. Bakan, ABD önclüğündeki koalisyonun hava operasyonlarının önemini de vurguladı.
 
Koalisyonun IŞİD'e karşı hava operasyonları, ağustos ayından bu yana sürüyor.
 
 
"IŞİD'le mücadele sona erene  kadar Irak'ın yanında duracağız"
 
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkesinin,  IŞİD ile mücadele sona erene kadar Irak halkının yanında duracağını bildirdi. 
 
İran resmi haber ajansı İRNA'nın haberine göre Zarif, yarın başlayacak  ve 2 gün sürecek "Dünya, Aşırılık ve Şiddete Karşı" adlı uluslararası konferans  için Tahran'da bulunan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi ile düzenlediği  basın toplantısında, IŞİD tehdidine işaret ederek, "Tüm Irak halkı ortak düşmana  karşı mücadele ediyor" dedi. 
 
Zarif, İran'ın komşu ülkelerle dostane ilişkiler kurmak istediğini ve  radikal grupların bölgedeki ülkelerin tümünü tehdit ettiğini belirterek, "Terör  ve aşırılıkla mücadele sona erene kadar Şii, Sünni, Kürt ve Arap tüm Irak  halkının yanında olacağız" dedi. 
 
 
Irak Dışişleri Bakanı Caferi ise IŞİD'in bölgede genişleme tehdidine  dikkati çekerek, terör örgütüne karşı Tahran'ın işbirliğine ihtiyaç duyduklarını  kaydetti. 
 
İran'ın başkenti Tahran'da 9-10 Aralık'ta düzenlenecek "Dünya,  Aşırılık ve Şiddete Karşı" adlı uluslararası konferansa 40 ülkeden devlet  adamının katılacağı bildirildi. Konferansa katılacaklar arasında Suriye Dışişleri  Bakanı Velid Muallim de bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.