İskoç Ulusal Partisi'nde Lider Değişikliği

İskoç Ulusal Partisi'nde Lider Değişikliği
İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) yeni lideri Sturgeon olacak

İskoçya'da geçen ayki referandumdan Birleşik Krallık'ta kalma kararı çıkmasının ardından hem İskoç Ulusal Partisi (SNP) liderliğinden hem de bölgesel hükümetin başbakanlığından istifa edeceğini açıklayan Alex Salmond'ın yerine partinin Genel Başkan Yardımcısı Nicola Sturgeon'ın geçeceği bildirildi.

SNP başkanlığı için başvurular bugün sona erdi. Parti başkanlığı için tek aday olan Sturgeon'un görevini Salmond'dan gelecek ay yapılacak parti kongresi sırasında devralacağı belirtildi. 

SNP genel başkanı olacak Sturgeon, aynı zamanda İskoçya bölgesel hükümetinin de başbakanı olacak. Halihazırda hükümette başbakan yardımcısı olarak görev yapan Sturgeon'un başbakan olması için parlamentonun onayı gerekiyor. 

SNP'nin birçok üyesi, Sturgeon'un parti başkanlığına geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Sturgeon'dan boşalacak genel başkan yardımcılığı koltuğu için ise bölgesel hükümetin Ulaştırma Bakanı Keith Brown, Gençlik İstihdam Bakanı Angela Constance ve SNP Sözcüsü Stewart Hosie yarışıyor.  

İskoçya'da Birleşik Krallık'tan bağımsızlık için 18 Eylül'de 32 bölgede yapılan referandumunda seçmenlerin yüzde 55'i "hayır", yüzde 45'i ise "evet" oyu kullanmıştı. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.