İslam hukuku ile modern hukukun kıyaslaması Konya'da yapılacak

İslam hukuku ile modern hukukun kıyaslaması Konya'da yapılacak
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Akademik Platform ve Hukukun Üstünlüğü Derneği, 13-14 Ekim 2023 tarihlerinde Konya'da uluslararası hukuk sempozyumu düzenleyecek.

Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan sempozyum, bu yıl 13-14 Ekim tarihlerinde Konya Büyük Şehir Belediyesi'nin sponsorluğunda ve Selçuk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek. "Mukayeseli Hukuk Çalışmaları, Yeni Arayışlar ve Çözüm Önerileri" teması altında gerçekleşecek olan bu etkinlik, hukuk alanında çalışan akademisyenler, uzmanlar, öğrenciler ve hukuk eleştirmenlerini bir araya getirecek.

İSLAM HUKUKU İLE MODERN HUKUKUN KIYASLAMASI YAPILACAK

Sempozyumun temel amaçları arasında, Müslüman toplumların İslam hukukundan yola çıkarak modernist ve popülist çözüm önerilerini değerlendirmek ve tenkit etmek yer alıyor. Ayrıca, tek tip modernleşme ve hukuki çözümün potansiyel hatalarını tartışma zemini sunma amacı güdüyor.

Bu etkinliğin uluslararası boyutta evrensel barış ve hukukun üstünlüğü çalışmalarına katkı sağlamak gibi önemli bir misyonu da bulunuyor. Küreselleşen dünyada benzer sorunlarla karşı karşıya olan toplumlar için farklı hukuk gelenekleri perspektifinden çözüm alternatifleri veya farkındalık oluşturmak da sempozyumun hedefleri arasında bulunuyor.

13 EKİMDE MEVLANA KÜLTÜR MERKEZİNDE BAŞLAYACAK

Son olarak, sempozyum akademik dünyada yeni araştırmalara ve eğitim müfredatı güncellemelerine öncülük etme amacı taşıyor. 13 Ekim'de Mevlana Kültür Merkezi'nde başlayacak olan etkinlik, bir sonraki gün Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde devam edecek. Bu sempozyum, hukuk alanında önemli bir platform sağlayarak ileri düşünce ve işbirliğine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.