İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi
Başbakan Davutoğlu ile Nijer Başbakanı Rafini'nin görüşmesinde, ikili ekonomik projeler ele alındı

İSTANBUL (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. Zirvesi kapsamında, Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İstanbul Kongre Merkezi'nde yaklaşık 20 dakika süren görüşmede Rafini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde yaptığı ziyaretten bu yana ilişkilerde büyük ilerleme olduğunu belirterek, bu durum ile zirvedeki ev sahipliğinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İkili ekonomik projelerin ele alındığı görüşmede, teknoloji, maden ve ulaştırma alanlarında, Türkiye ile iş birliğini ilerletmek konusunda Nijer hükümetinin kararlılığı aktarıldı.

Başbakan Davutoğlu da görüşmede, Nijer'in bulunduğu coğrafyada çok önemli olduğunu, 2012'den bu yana faaliyette olan büyükelçilik ile ülkeye verilen önemin gösterildiğini fakat dış ticaret hacminin hala çok düşük seviyede bulunduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretlerinde başlayan projeleri tamamlamaya kararlı olduklarının altını çizdi.

Davutoğlu, TİKA faaliyetlerinin de artarak devam edeceğine dikkati çekti.

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.