İşletmelere Büyük Destek

İşletmelere Büyük Destek
Metro Türkiye’nin koronavirüs salgınından etkilenen yeme-içme sektöründeki küçük işletmeleri desteklemek üzere 29 Nisan’da başlattığı “Küçük İşletmem İçin” projesinde tüm teslimatlar tamamlandı

Metro Türkiye’nin koronavirüs salgınından etkilenen yeme-içme sektöründeki küçük işletmeleri desteklemek üzere 29 Nisan’da başlattığı “Küçük İşletmem İçin” projesinde tüm teslimatlar tamamlandı. Türkiye genelinde 4.500’e yakın işletmenin başvurduğu proje kapsamında başvuru şartlarını karşılayan toplam 1.500 işletme ürün ve hizmet desteği alıyor. Projeden faydalanan Konya ve çevre illerdeki 51 işletmeye de işletme başına 5.000 TL ürün ve hizmet desteği ulaştırılırdı.

DAR GÜNDE YANIMIZDA YER ALDI

Proje kapsamında ürün ve hizmet desteği alan Köfteci İbrahim Usta’nın sahibi Ahmet Erim, “Metro Türkiye’nin pandemiden dolayı zarar gören işletmelere desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Dar günde yanımızda yer aldılar. Bu zorlu günlerde Metro Türkiye’den aldığımız destek bize maddi ve manevi anlamda büyük bir motivasyon kaynağı oldu.” dedi.

DALGIÇ: MUTLUYUZ

Projeyle birlikte, pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçen küçük işletmelere katkı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Metro Türkiye Konya Mağaza Müdürü Serkan Dalgıç, “Metro Türkiye olarak dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladığımız bu dönemde, iş ortaklarımızla el ele vererek #kücükisletmemicin hareketini başlattık. Ana partner Coca-Cola ile birlikte Unilever Food Solutions, Pepsico, P&G, Barilla, Orkide Yağ, Altınmarka, Reis Gıda, Dimes Türkiye, Upfield, Bursa Pazarı, Hekimoğlu Un, Dardanel ve Mikro Yazılım’ın da destekleriyle bir iyilik hareketine dönüştü. Türkiye genelinde destekten yararlanan 1.500 işletme “Mutfağa Dönüş” sürecinde kendi bütçelerini kira bedeli, fatura giderleri, personel ödemesi gibi diğer harcamalara yönlendirebilme imkânı buldu. Üç ayda toplanan ürün ve hizmet desteği 8 milyon TL’yi buldu, 10 binden fazla çalışanın ise istihdamı korundu.Konya ve çevre illerdeki 51 işletmeye de can suyu olacak yardım sağlandı. Etli ekmek, Mevlana böreği ve bamya çorbası gibi yerel lezzetlerin korunmasına ve devamlılığına da katkıda bulunuldu” dedi. (Mine Doruatlı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.