İspanya'daki trafik kazası

İspanya'daki trafik kazası
Katalonya'da 2 gün yas ilan edildi

MADRİD (AA) - İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetiminin başkanı Carles Puigdemont, Erasmus öğrencilerini taşıyan ve 14 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazası nedeniyle Katalonya'da 2 gün yas ilan edildiğini açıkladı.

Kaza yerine giderek yetkililerden bilgi alan Puigdemont, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21-22 Mart'ta Katalonya'da yas ilan ettiklerini duyurdu.

Kaza yapan otobüsün Valencia'daki Las Fallas Festivali'nden dönen öğrenciler için tahsis edilen beş otobüsten biri olduğunu ve konvoyun en arkasında bulunduğunu söyleyen Puigdemont, "Henüz hayatını kaybedenlerin kimliklerini belirleyemedik. O yüzden ailelerine de haber veremedik. Çünkü beş otobüste seyahat eden bir grup vardı. Gelecek saatlerde kimlik tespitinin tamamlanmasını umuyorum." dedi.

Puigdemont, Paris'e yapacağı ziyareti ertelediğini de açıkladı.

Bu arada İspanya Kralı 6. Felipe ve ülkedeki siyasi liderler, trafik kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayınladılar.

Tarragona kenti yakınlarında, bir otobüs ve bir otomobilin çarpıştığı kazada 14 kişi hayatını kaybetmiş, 43 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan 13 olay yerinde tedavi edilmiş, 30'u hastaneye kaldırılmıştı. Hastanedeki yaralılar arasında İsviçreli, Norveçli, İngiliz, Türk, Ukraynalı ve İspanyol vatandaşları bulunduğu bilgisi verilmişti.

Kazanın ülkede 2000 yılından bu yana meydana gelen en büyük otobüs kazası olduğu belirtildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.