İsrail-Gazze sınırında tünel bulunması

İsrail-Gazze sınırında tünel bulunması
İzzeddin el-Kassam Tugayları, tünelin kendileri tarafından açıldığını bildirdi

Hamas Hareketi'nin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in bulduğunu ilan ettiği tünelin kendileri tarafından kazıldığını açıkladı.

Kassam Tugaylarının resmi internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, İsrail'in bulunduğunu açıkladığı tünelin, Filistin direnişinin halkını, topraklarını, esirlerini ve kutsallarını kurtarmak için yaptıkları yanında denizdeki bir kum tanesi mesabesinde olduğu belirtildi.

Tünelin Kassam Tugayları tarafından açıldığı ifade edilirken, İsrailli askeri ve siyasi liderlerin, maruz kaldıkları yoğun eleştiriler nedeniyle Refah kentinin doğusunda bir tünel bulunduğunu duyurduğu kaydedildi.

İsrail'in konuya ilişkin tüm ayrıntıları ve bilgileri paylaşmaya cesaret edemeyeceği ifade edilerek, "Kassam Tugayları uygun bir vakitte siyonist düşmanın gizlediği tüm ayrıntıları açıklama hakkını saklı tutuyor." denildi.

Ordudan sabah yayımlanan yazılı açıklamada, Gazze sınırına yakın bir yerde Hamas'a ait tünel bulunduğu belirtilmişti.

İsrail radyosuna bilgi veren askeri kaynaklar ise tünelin İsrail sınırını 3 metre aştığını ve ordunun sahip olduğu teknoloji ve istihbarat bilgileri sayesinde bulunduğunu aktarmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.