İsrail'in 24 saatte 7 Filistinliyi öldürmesi

İsrail'in 24 saatte 7 Filistinliyi öldürmesi
Filistin Dışişleri Bakanlığı:- "Netanyahu hükümeti gün geçtikçe Filistinlilere baskılarını artırıyor. Bunlardan en tehlikelisi İsrail'in Filistinlilere karşı yürüttüğü sokak infazlarıdır"

RAMALLAH (AA) - Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistinli gençleri infaz edip güvenlik önlemlerini artırarak demir yumruk siyasetini sürdürdüğünü bildirdi.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te son 24 saat içinde 7 Filistinlinin İsrail güvenlik güçlerince öldürülmesinin ardından Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Netanyahu hükümeti gün geçtikçe Filistinlilere baskılarını çeşitli şekillerde artırıyor. Bunlardan en tehlikelisi İsrail'in Filistinlilere karşı yürüttüğü sokak infazlarıdır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Netanyahu ve onun emniyet görevlileri dün Filistinlilere ait bölgelerin kapatılması, Filistinli medya kurumlarının tahrik bahanesiyle hedef alınması ve Filistinlilere karşı demir yumruk siyasetine devam edilmesi konularında ilave kararlar aldıklarını duyurdular. Kayıtlar gösterdi ki ister Filistinli gençlerin infaz şekilleri olsun ister yaralanan Filistinlilerin yerde kan kaybından ölmeye terk edilmeleri olsun ırkçılık ve barbarlık derin seviyelere ulaşmıştır."

Filistinli gençlerin öldürülmesinin, "en sert şekilde kınandığı" açıklamada, söz konusu siyasetin "İsrail yönetimine hükmeden faşizm ve aşırılığın yansıması" olduğu vurgulandı.

Bu siyasetin, Netanyahu hükümetinin barış sürecinden, bölgesel ve uluslararası baskılardan kaçmayı tercih ettiğini ortaya çıkardığına işaret edilen açıklamada, İsrail hükümetinin bölgedeki durumun tehlikeli bir hal almasından sorumlu olduğuna dikkat çekilirken, uluslararası toplumun sessizliğinin de şaşkınlıkla karşılandığı belirtildi.

İsrail güvenlik güçleri son 24 saat içinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te bıçaklama ve araçla ezme girişiminde bulunduğu iddiasıyla 7 Filistinliyi öldürmüştü. İsrail hükümeti, son olayların ardından Filistinlilerin girişinin engellenmesi için Kudüs'ün çevresindeki tel örgülerin onarılması ve El Halil kentinin güneyindeki Terkumya bölgesine tel örgülerin konulması gibi bir dizi güvenlik önlemi alıp, medya organlarını da kapsayan yaptırımlarda bulunmayı kararlaştırmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.