İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlalleri
İsrailli yetkililer, "ekime elverişli olmadığı ve kullanılmadığı" gerekçesiyle Batı Şeria'da 2 bin 400 dönüm araziye el konulacağı konusunda Filistinli yetkililere ihtar gönderdi

SELFİT (AA) - İsrailli yetkililerin, "ekime elverişli olmadığı" gerekçesiyle Batı Şeria'da 2 bin 400 dönüm araziye el konulacağı yönünde Filistinli yetkililere uyarıda bulunduğu belirtildi.

Selfit iline bağlı Ez-Zaviye beldesi Belediye Başkanı Naim Şukayr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrailli yetkililerin, "ekime elverişli olmadığı ve bölge halkı tarafından kullanılmadığı" gerekçesiyle belde civarında yer alan 2 bin 400 dönüm araziye el konulacağı yönünde uyarıyı kendilerine ilettiğini söyledi.

İsrailli yetkililerin gerekçesinin doğru olmadığını ifade eden Şukayr, arazide 400 kadarı bizzat kendisine ait zeytin ve badem ağaçları bulunduğunu, ayrıca bölge halkının buraya tahıl ektiğini kaydetti.

Söz konusu arazinin beldede yaşayanların en önemli geçim kaynağı olduğuna dikkati çeken Şukayr, İsrailli yetkililerin bu kararla bölge halkının geleceğini bitirmek istediğini vurguladı.

Şukayr, topraklarının "çalınmasına" izin vermeyeceklerini belirterek, kararın uygulanması durumunda bölge halkının uğrayacağı zararı anlatmak için Filistinli makamlar ve bazı uluslararası örgütlerle irtibata geçtiğini söyledi.

Bölge sakini Ruşdi Ebu'l-Asel (85) de doğduğundan bu yana söz konusu arazilerde zeytin ağacı yetiştirip tahıl ektiklerini belirtti.

Asel ayrıca Filistinli kadınların arazilerin ekime uygun hale gelmesi için yıllardır çalıştığını ifade etti.

Yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı Ez-Zaviye beldesinde nüfusun çoğunluğu geçimini tarımdan sağlıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.