İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri
Bir grup Yahudi yerleşimci, İsrail polisi korumasında zorla Mescid-i Aksa'ya girdi

KUDÜS (AA) - Kudüs'te bir grup Yahudi yerleşimcinin, İsrail polisinin koruması altında zorla Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği bildirildi.

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri, yaptığı yazılı açıklamada, 131 kişilik bir grubun, Aksa'ya girdiğini, ziyaret talimatlarına muhalefet eden 2 kişinin avludan uzaklaştırıldığını belirtti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sorumlusu Firas ed-Debes de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Megaribe Kapısı'ndan İsrail polisinin koruması altında Aksa'ya girdiğini kaydetti.

Yahudi yerleşimcilerin, bu hafta sonuna kadar devam edecek olan Hamursuz bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini arttırdığı gözleniyor.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.

Aşırı sağcı yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.