İşsize iş, işverene işçi buluyor - İşçi bulma kurumu gibi çalışıyor

İşsize iş, işverene işçi buluyor - İşçi bulma kurumu gibi çalışıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kariyer Merkezi online platformu iş arayan ile işveren arasında köprü görevi görerek istihdama büyük katkı sağlıyor. Tamamen ücretsiz olan Kariyer Merkezi, işsize iş, işverene işçi buluyor.


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir genelindeki işgücünü istihdama yönlendirmek, iş arayanlara iş, işçi arayanlara işçi bulmak üzere oluşturulan online platform olan Kariyer Merkezi, işçi bulma kurumu gibi çalışıyor.
Kariyer Merkezi online platformu; iş arayan ile işveren arasında köprü görevi görerek Konya’da istihdama katkıda bulunmak amacıyla yapılan ekonomik ve sosyal bir çalışma olarak dikkatleri çekiyor. Temel amacı doğrudan Konya’da var olan aktif işgücünün doğru yönlendirmelerle istihdama kazandırılması olan Kariyer Merkezi, yerel yönetimlerde ve özel sektörde istihdamı artırmayı teşvik edecek bir model olmayı da hedefliyor.

whatsapp-image-2023-06-15-at-17-08-48.jpeg

ŞEHİRDEKİ POTANSİYELİ HAREKETE GEÇİRİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi; kendini geliştirmek ve meslek sahibi olmak isteyenleri çeşitli kurs merkezlerine yönlendirerek potansiyellerini güçlendirmeye, tercih edilebirliklerini arttırmaya katkı sağlıyor. Konya Kariyer Merkezi danışmanları iş arayanlara bilgi, beceri ve yetkinliklerine göre uygun iş bulma fırsatı, işverenlere ihtiyaçları olan nitelikli işgücünü temin etme imkanı sağlıyor. Diğer yandan işverenler de Konya Kariyer Merkezi ile iletişime geçerek açık iş pozisyonlarına işe alım konusunda kariyer danışmanlarından destek alıp işgücünün kendilerine yönlendirilmesini sağlıyor. Ayrıca, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesinde bulunan Kariyer Merkezi’nde ücretsiz olarak üyelik oluşturana işverenler, ilanlarını da ücretsiz bir şekilde yayınlayabiliyor.

whatsapp-image-2023-06-15-at-17-13-26.jpeg
HER YIL YÜZLERCE KİŞİ BU YOLLA İŞE GİRİYOR

İş arayanlara ve işverenlere tamamen ücretsiz olan Kariyer Merkezi üzerinden işverenler ilanlarını yayınlarken, iş arayanlar da bu platforma üye olarak kendilerine en uygun işi bulabiliyor. Normal çalışanlar da engelli olup engelli kotasından iş arayanlar da bu platform üzerinden kendilerine en uygun işi bulabiliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin işçi ile işveren arasında köprü vazifesi gören Kariyer Merkezi uygulaması her yıl yüzlerce işçi ile işvereni buluşturarak Konya’da istihdamın artmasına önemli ölçüde katkı sağlamış oluyor.

whatsapp-image-2023-06-15-at-17-13-16.jpeg
PLATFORM GENİŞ KİTLELERE ULAŞIYOR

İşçiye iş, işverene işçi bulan Kariyer Merkezi, geniş bir hedef kitleye hitap ediyor. Her gün onlarca, yılda ise binlerce iş ilanının yayınlandığı Kariyer Merkezi, sanayiden hizmet sektörüne kadar çalışma hayatının her alanına hitap edebiliyor. İşveren de işçi de bu platformun sunduğu hizmetten ve istihdama sağladığı katkıdan memnun kalıyor.
Havva Gül Yavuz

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.