İstanbul'da 1 Mayıs

İstanbul'da 1 Mayıs
Eğitim İLKE-SEN, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi

İSTANBUL (AA) - Eğitim İLKE-SEN tarafından, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi önünde toplanan İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası (Eğitim İLKE-SEN) üyesi yaklaşık 60 kişi, ellerinde pankart ve dövizlerle "Kahrolsun kapitalizm", “Uyan, diren özgürleş”, "Emek sömürüsüne hayır" şeklinde sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Eğitim İlke-Sen Genel Başkanı Ahmet Örs, 1 Mayıs'ın alın teriyle çalışan, üreten tüm emekçiler için çok önemli olduğunu belirterek, "Küresel sermayenin, küresel kapitalizmin yerli taşeronları ve işbirlikçileri insanlarımıza, halkımıza hayatı çekilmez bir hale getirdi." diye konuştu.

Dünyada 1 Mayıs'ın işçilerin, işsizlerin, ezilenlerin ayağa kalktığı anlamı çok büyük bir gün olduğuna dikkat çeken Örs, şunları kaydetti:

"Ortadoğu'nun her bir tarafında, İslam coğrafyasının her bir tarafında kan, gözyaşı, zulüm, fitne ateşi kol geziyor. Türkiye'de de aynı şekilde Nusaybin'de, Cizre'de, Silopi'de aynı ateş insanlarımızı yakıp kavurmakta. Bizler de bugün "Allah'ın ipine sımsıkı sarılın' ilahi çağrısına uyarak, tüm gruplara, insanlara tüm taraflara Allah'ın ilkelerine sarılmakla ancak kurtuluşa erişilebileceğini haykırmak, iletmek için meydanlardayız. Bütün sorunlarımızın aslında özü itibarıyla aynı olduğunun, toplamda büyük bir resim oluştuğunun farkındayız."

Fevzipaşa Caddesi'nde kortej oluşturan grup üyeleri, Eminönü'ne kadar yürüdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.