İstanbul’da caz coşkusu başladı

İstanbul’da caz coşkusu başladı
22. İstanbul Caz Festivali, önceki akşam başladı. Festival, İstanbullular için bu sene parklarda da izleyiciyle buluşacak


22. İstanbul Caz Festivali önceki akşam Avusturya Başkonsolosluğu / Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin’in takdimiyle yapılan açılışta, festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri Görgün Taner tarafından verildi. Törende, müzisyen Emin Fındıkoğlu’na festivalin ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ takdim edildi. 
35 konser düzenlenecek
22. İstanbul Caz Festivali 15 Temmuz tarihine kadar, 15’i aşkın mekândaki 35’in üzerindeki konserde, aralarında Joan Baez, Marcus Miller, Jools Holland, Tigran Hamasyan, Mahsa Vahdat, Tord Gustavsen gibi müzisyenlerin yanı sıra Melody Gardot, Fatoumata Diawara, Roberto Fonseca, Michael Kiwanuka, Hiatus Kaiyote gibi caz, dünya müziği ve güncel müziğin yükselen isimlerinin de yer aldığı 250’den fazla yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak. 
Parkta caz var
Festivalde bu yıl, Avrupa ve Türkiye’den caz ustalarını özel projeler etrafında buluşturan Avrupa Caz Kulubü konser serisine de devam edecek. Aralarında Ediz Hafızoğlu, Herald Lassen, Dave Allen Quartet, Michael Griener ve Başak Yavuz Band, Vincent Peirani gibi işbirliklerinin bulunduğu konser serisi festival boyunca Salon’da dinleyicilerle buluşacak. Festival bu yıl ayrıca Fenerbahçe Parkı’ndaki ‘Parklarda Caz’ ve Kadıköy’deki ‘Gece Gezmesi’ etkinlikleriyle Anadolu yakasına da taşınacak. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.