İstanbul'da "tecavüz ve gasp" iddiası

İstanbul'da "tecavüz ve gasp" iddiası
Şişli'de yabancı uyruklu kız öğrenciye tecavüz ve gasp iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı- Polis, şüphelilerin yakalanması için 11 kilometrelik alanda 230 iş yerinin güvenlik kamera görüntülerini inceledi

İSTANBUL (AA) - Şişli'de yabancı uyruklu öğrenciye tecavüz ve gasp iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, öğrenci değişim programı kapsamında İstanbul'da bulunan ABD'li Lashai Dominique S'nin (22), "29 Nisan'da 04.00 sıralarında Mecidiyeköy'de yürürken panelvan bir araca bindiği, sürücünün tecavüzüne uğradığı, cep telefonunun gasbedildiği ve Zincirlikuyu'da araçtan atıldığı" yönündeki şikayeti üzerine çalışma başlattı.

Şüphelilerin yakalanması için özel ekip kuran polis, Mecidiyeköy, Gülbağ, Ortaklar ve Fulya civarında 11 kilometrelik alanda 230 iş yerinin güvenlik kamera görüntülerini inceledi.

Ekipler, görüntülerden, kız öğrencinin bindiği aracın plakasını tespit etti. Bir şirkete ait olan aracı olay günü kullanan sürücüyü de belirleyen polis, 1 Mayıs'ta şüpheliyi Şişle'deki evine girerken yakaladı. Ekipler, daha sonra araçtaki diğer şüpheliyi de gözaltına aldı.

Olayın, Fulya Mahallesi Sakızağacı Sokak'taki atıl durumda bulunan bir otoparkta meydana geldiği belirlendi.

Gözaltına alınan 23 yaşındaki Birkan Y. Gasp Büro Amirliği'ne, 17 yaşındaki C.K. ise Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Şüpheli Birkan Y, ifadesinde, "Arkadaşımla geziyorduk. Yolda bu kıza rastladık. Kendisini arabayla gideceği yere götürebileceğimizi söyledik, o da kabul etti. Daha sonda kendi rızasıyla beraber olduk. Arabada cep telefonunu unutmuş, ben de telefonu Şişli'de bir telefoncuya 350 liraya sattım." dediği kaydedildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Birkan Y. tutuklanırken, C.K. serbest bırakıldı.

Bu arada Lashai Dominique S'nin Türkçe, şüphelilerin de İngilizce bilmediği öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.