İstanbul'daki İnsan Kaçakçılığı Operasyonu

İstanbul'daki İnsan Kaçakçılığı Operasyonu
Hakkında gözaltı kararı bulunan 2 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltındaki şüpheli sayısı 37'ye yükseldi- Suç örgütü elemanlarının, terör örgütü PKK üyeleri ve sempatizanları için sahte tutuklama müzekkeresi hazırladıkları, bu belgelerin Belçika ve Almany

İSTANBUL (AA) - Terör örgütü PKK yandaşlarını, suça karışmış kişileri ve göçmenleri Avrupa'ya götürdükleri iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 38 şüpheliden ikisi daha yakalandı. Bu kişilerle gözaltındaki şüpheli sayısı 37'ye yükseldi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 gün önce düzenlenen operasyonda, insan kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı bulunan 38 kişiden yakalanan 35'inin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Operasyonlarını sürdüren polis ekipleri, aranan 3 şüpheliden ikisini daha yakaladı.

Emniyette sorgulanan ve suç örgütünün elebaşı olduğu öne sürülen O.K'nın da arasında bulunduğu şüphelilerin, yurt dışına kaçırdıkları terör örgütü PKK üyeleri ile sempatizanlarının iltica talepleri için sahte belge düzenledikleri bildirildi.

Suç örgütü elemanlarının, terör örgütü üyeleri ve sempatizanları adına sahte tutuklama müzekkereleri hazırladıkları, bu sahte belgelerin de Belçika ve Almanya'ya sığınma talebi için kullanıldığı belirlendi.

Gözaltındaki şüphelilerin, yurt dışına gönderdikleri kaçaklara sahte pasaportlar ve hesabında yüklü miktarda para olduğunu belirten sahte banka cüzdanları hazırladıkları, varlıklı oldukları görünümü verilerek Avrupa ülkelerinde oturma vizesi almalarına yardımcı oldukları ortaya çıktı. Türkiye'den yola çıkan kaçakların, Balkan ülkeleri üzerinden özellikle İtalya, Almanya, Belçika ve İngiltere’ye gönderildiği kaydedildi.

Bu arada şüphelilerin adreslerinde 93 pasaport, 24 sahte banka kaşesi, 200 sahte banka cüzdanı, 1 ruhsatsız tabanca, sahtecilikte kullanılan malzemeler ile Fetullah Gülen'e ait 2 kitap ve Fransa'da öldürülen terör örgütü PKK üyesi "Sara" kod adlı Sakine Cansız'a ait kitap ele geçirildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünün çalışması sonucunda, sahte belgelerle yurt dışına çıktıkları belirlenen kaçakların bazılarının kimliklerinin belirlendiği, bunlardan 98 Türk ile 140 yabancı uyruklunun Makedonya, Romanya ve İtalya'da yakalanarak iadesinin sağlandığı, bu kişiler arasında terör örgütü PKK üyelerinin de yer aldığı öğrenildi.

- Olayın geçmişi

Şubat ayından itibaren yürütülen çalışmalar sonucu PKK yandaşlarını, suça karışmış kişileri ve göçmenleri Avrupa'ya götürdükleri iddia edilen 38 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmış, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 gün önce İstanbul, Gaziantep ve Şanlıurfa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 35 kişi yakalanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.