İŞTE 62. HÜKÜMET PROGRAMINDAKİ KONYA PROJELERİ

İŞTE 62. HÜKÜMET PROGRAMINDAKİ KONYA PROJELERİ
Başbakan Ahmet :Davutoğlu, 62. Hükümetin çalışma programını dün TBMM'de okudu.

Cumartesi TBMM'de güvenoylamasına sunulacak programın birçok yerinde Konya porjeleri de yer aldı. GAP, DO, KOP gibi bölgesel gelişmişlik farklarını azaltıcı projelerin sürdürüleceğinin belirtildiği programda Konya ile ilgili ayrıca şu cümleler de yer aldı:

Önemli aşama katedilmiş olan Bin Günde Bin Gölet Projesi’yle yaklaşık 1 milyar metreküp depolama sağlanacak, 212 bin hektar alan sulamaya kavuşmuş olacak ve yaklaşık 450 bin kişiye istihdam sağlanmış olacaktır. Konya Ovası’nda yaşanan su sıkıntısının azaltılmasına önemli oranda katkı sağlayacak olan Bağbaşı Barajı ve Mavi Tünel Projesi bunların en önemlilerinden biridir.

Ayrıca, rüzgâr enerjisi gücümüz 20 bin megavata çıkarılacak, en az 600 megavat gücünde jeotermal santral ve en az 3 bin megavat gücünde güneş enerjisi santrali kurulacaktır. Böylece, yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik enerjisi üretimi içindeki payı 2023 yılında yüzde 30’a yükseltilecektir.

Güneş enerjisinde yeni bir döneme giriyoruz. Konya’da dünyanın en büyük güneş enerji santralini yapmak üzere çalışmalar başlattık. 3 bin megavatlık güneş santrali için yaklaşık 6 milyar dolar yatırım yapılacak.

Karaman-Ulukışla-Mersin-Adana-Gaziantep-Şanlıurfa-Habur hızlı demiryolu hattının inşası ile Antalya-Konya-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattının etüd ve proje çalışmalarına başlayacağız.

Kentiçi demiryolu ulaşımını geliştirmek üzere Ankara’da Başkentray ve Gaziantep’te Gaziray projelerini tamamlayacağız. İzmir’de Egeray’ı kuzeyde Bergama’ya güneyde Selçuk’a kadar uzatacağız. Cumaovası Tepeköy arasını tamamlayarak hizmete sunacağız. Kayseri, Konya, Adana, Antalya gibi büyükşehirlerimizde benzer uygulamalara devam edeceğiz.

Erzincan, Hatay, Elazığ, Adıyaman, Kars, Konya, Balıkesir, Mardin terminal binalarını yeniledik.

62. hükümet programının tam metnini indirmek için tıklayın

62. HÜKÜMET PROGRAMI TAM METİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.