İsveç Yeşiller Partisinin Müslüman üyesi istifa etti

İsveç Yeşiller Partisinin Müslüman üyesi istifa etti
İsveç İslam Gençlik Federasyonu Başkanı Yasri Shamsudin Khan, dini değerlerine saldırıldığı gerekçesiyle İsveç Yeşiller Partisinden istifa ettiğini açıkladı

İsveç İslam Gençlik Federasyonu Başkanı Yasri Shamsudin Khan, son dönemde dini değerlerine saldırıldığı gerekçesiyle İsveç Yeşiller Partisinden istifa ettiğini duyurdu.
İsveç Yeşiller Partisi üyesi ve İsveç İslam Gençlik Federasyonu Başkanı Khan (30) Müslüman olması nedeniyle parti içerisinde haksız bir şekilde eleştirildiğini belirterek partisinden istifa etti.
İstifasının ardından AA muhabirine değerlendirmede bulunan Khan, "Dini inancım gereği kadın muhabirin elini sıkmadım. Kendisini elimi göğsüme götürerek selamladım. Bu hareketimden dolayı, parti içinde ve dışında linç kampanyasına uğradım. Bu yüzden de partimden istifa etme kararı aldım." dedi.
İsveç medyasının sağ ve sol yelpazesinin "İslamofibiyi tetikleyen" yayınlar yaptığını öne süren Khan, "İsveç ana akım medyası genel yayın yönetmenleri, kafalarındaki Müslümanlara karşı ön yargılarını, yaptıkları çirkin yayınlarla toplumun önüne kusuyorlar. Hayatı boyunca demokrasiye ve hukuka saygılı, İsveç'te insan haklarının gelişimi için çalışan Bakan Kaplan'ın suçlamalara maruz kalarak istifa ettirilmesini de doğru bulmuyorum." dedi.
Bundan sonra çalışmalarına sivil toplum kuruluşları ile devam edeceğini kaydeden Khan, İsveç'te insan hakları, demokrasinin tüm topluma hakim olması için elinden geleni yapacağını söyledi.
Hafta başında İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan 3 Ekim 2014'ten bu yana sürdürdüğü bakanlık görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.
İsveç medyasında son günlerde, Kaplan'ın yanı sıra Türk sivil toplum kuruluşlarına (STK) ağır suçlamalar yapılıyordu.

Devlet televizyonu SVT ve ülkenin önde gelen gazeteleri Aftonbladet ve Expressen dahil olmak üzere İsveç medyasının önemli yayın organları Türk STK'lar için "ırkçı", "faşist", "aşırıcı" ve "yeraltı örgütü" şeklinde tanımlamalar kullanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.