İtalya’dan ABD “İHA”ları için yeşil ışık

İtalya’dan ABD “İHA”ları için yeşil ışık
ROMA (AA) - İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Sicilya adasındaki üslerini ABD’ye ait insansız hava araçlarına (İHA) açtıklarını doğrulayarak, bunun...

ROMA (AA) - İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Sicilya adasındaki üslerini ABD’ye ait insansız hava araçlarına (İHA) açtıklarını doğrulayarak, bunun terörizme karşı uluslararası ortaklarıyla attıkları bir adım olduğunu söyledi.

ABD basınında, İtalya’nın, Sicilya adasındaki Sigonella askeri üssünü, Libya’da terör operasyonları yapabilmesi için ABD’ye ait İHA’lara açtığına dair geçen ay yetki verdiği haberlerine, İtalyan devlet yetkililerinden farklı kademelerinden doğrulama ve detaylı açıklama geldi.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, bir radyo programında İtalya’nın ABD’ye yeşil ışık yakmasına değinerek, duruma göre bir değerlendirilme yapıldığını belirtti ve “Eğer, teröristlere, DAEŞ’in potansiyel katillerine yönelik bir girişim varsa İtalya, özellikle Amerikalılarla ve müttefikleriyle yakın ilişki ve uyum içindedir. Saldırı potansiyeli varsa buna karşı İtalya üzerine düşeni yapar” dedi.

İtalyan haber ajansı ANSA da Türkiye’de temaslarda bulunan İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni’nin, İstanbul’da konuya ilişkin yaptığı açıklamada üslerinin bir askeri müdahale için değil, terör operasyonlarına yönelik kullanılması için açıldığını belirtti.

2011 yılından beri Sigonella Üssü’nden silahsız kalkan İHA’lardan sadece gözlem faaliyetinde yararlanıldığı belirtildi.

ABD, geçen hafta Libya’da DAEŞ’e yönelik düzenlediği hava saldırısında Tunuslu militanları, hedef almış, operasyonda 30 kadar militanın öldürüldüğü bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.