İtalya'dan Libya'daki Mutabakat Hükümeti'ne destek çağrısı

İtalya'dan Libya'daki Mutabakat Hükümeti'ne destek çağrısı
İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni, uluslararası toplumun UMH'ye acil destek vermesi gerektiğini belirtti

TRABLUS (AA) - İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, uluslararası toplumun Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) acil destek vermesi gerektiğini söyledi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta UMH Başkanlık Konseyi Üyesi Ahmed Muaytik ile basın toplantısı düzenleyen Gentiloni, iki ülke arasında uçak seferlerinin yeniden başlaması için İtalya hava sahasının açılacağını ifade etti.

UMH'ye destek için uluslararası yetkililer tarafından yakın zamanda Trablus'a ziyaretler düzenleneceğini belirten Gentiloni, UMH'nin resmi talepte bulunması durumunda İtalya'nın güvenlik alanında Libya'ya destek vermeye hazır olduğunu dile getirerek, Libya ordusuna silah temini konusunda getirilen yasağın da gözden geçirileceğine işaret etti.

Muaytik ise İtalyalı mevkidaşıyla Libya'ya destek için Roma'da uluslararası bir konferans düzenlenmesi ve Libyalıların Avrupa Birliği ülkelerine İtalya yoluyla girişinin kolaylaştırılması konusunda anlaştıklarını, iki ülke arasında ekonomi anlaşmaları imzalandığını kaydetti.

Başkente bu sabah gelen Gentiloni'nin Trablus ziyaretinin, UMH hükümetinin başkente naklinin ardından üst düzey Avrupalı bir yetkili tarafından gerçekleşen ilk ziyaret olduğu belirtiliyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.