İtalya'dan sığınmacı çıkışı

İtalya'dan sığınmacı çıkışı
Cumhurbaşkanı Mattarella: "Yüzlerce insanın öldüğü sayısız trajedilerden biriyle karşı karşıya kaldığımız bugün gerçekten düşünmeye ihtiyaç var" - İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni: "Daha fazla haber almak için çalışıyoruz"

ROMA (AA) - İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, sığınmacı krizi üzerine ciddiyetle düşünmek gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale'de İtalyan sinemasının Oscar'ı olarak kabul edilen David di Donattello ödülleri için düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Mattarella, sinemanın kendilerini düşünmeye itmeye yardımcı olduğunu belirtti.

İtalyan basınında sabah saatlerinde BBC Arapça kaynak gösterilen Akdeniz'de 400 göçmenin alabora olduğu haberine göndermede bulunan Cumhurbaşkanı Mattarella, "Tam bir yıl önce 800 insanın hayatını kaybettiği trajedinin ardından yine yüzlerce insanın öldüğü sayısız trajedilerden biriyle karşı karşıya kaldığımız bugün, gerçekten bu konuda düşünmeye ihtiyaç var" diye konuştu.

Lüksemburg'da AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'na girişinde konuşan İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de "Biz, İtalya'ya gelmek için açılan ve içindeki 400 göçmenle alabora olduğu belirtilen 4 bota dair daha fazla haber almak için çalışıyoruz. Burada kesin olan şey, bir yıl önce meydana gelen büyük trajedinin yıl dönümünde bu sefer Mısır sularında bir trajedi yaşanıyor. Bu, Avrupa'nın duvarları yükseltmesinin değil, aksine Afrika'ya yönelik çabalarını 2 katına çıkarmasını söylemek için bir neden" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.