İzmir merkezli dolandırıcılık operasyonu: 9 şüpheli tutuklandı

İzmir merkezli dolandırıcılık operasyonu: 9 şüpheli tutuklandı
İzmir merkez olmak üzere 9 ilde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonu, 22 şüphelinin gözaltına alınmasıyla sonuçlandı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerini avukat olarak tanıtarak "uzlaştırma ücreti" adı altında çeşitli kişilerden para topladıkları tespit edilen şüphelilere yönelik bir operasyon başlattı.

Polis, yürüttüğü çalışma sonucunda, mağdurlara "yaşı küçük kız çocuklarıyla sosyal medya hesaplarınız üzerinden sohbet kayıtlarınız var, aileleri sizden şikayetçi oldular, sizi aileleriyle uzlaştıracağız" mesajı atan ve kendilerini avukat olarak tanıtan şüphelilerin kimliklerini tespit etti.

Ekipler, 9 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlediği operasyonda 22 şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerde yapılan aramalarda tabanca ile 10 fişek, çok sayıda banka kartı ve dekontu, dizüstü bilgisayar ve dijital eşyalar ile bir miktar esrar maddesi ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından 7 şüpheli serbest bırakıldı. 15 şüpheli adliyeye sevk edildi; bunlardan 9'u tutuklandı, 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu operasyon, dolandırıcılık suçlarına karşı başarılı bir mücadele örneği olarak ön plana çıkıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.