İzmir Valiliğine yapılan nevruz kutlama başvurusu

İzmir Valiliğine yapılan nevruz kutlama başvurusu
Valilik, pazar günü yapılmak istenen kutlamalara, gününün dışında olduğu gerekçesiyle izin vermedi

İZMİR (AA) - İzmir'de, 20 Mart Pazar günü yapılmak istenen nevruz etkinliği başvurusu, gününde olmadığı gerekçesiyle Valilikçe reddedildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir'de HDP'nin öncülüğündeki tertip komitesi, İzmir'deki nevruz kutlamalarını 20 Mart Pazar günü yapmak için İzmir Valiliğine başvurdu. Etkinliğe gününde olmadığı gerekçesiyle izin vermeyen valiliğin, tertip komitesinin başvuruyu 21 Mart Pazartesi günü için yapması halinde değerlendireceği öğrenildi.

HDP'nin basından sorumlu İzmir il yönetim kurulu üyesi Süleyman Eryılmaz, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, nevruz kutlamalarını 20 Mart’ta yapmak istediklerini söyledi.

Eryılmaz, valiliğin kararını değerlendireceklerini belirterek, "Pazar günü için müzakereyi yürüteceğiz. İzin verilmemesi durumunda, 21 Mart için ayrı bir değerlendirme yapıp kararımızı bir basın toplantısı düzenleyerek açıklayacağız. Sanırım bu konu yarın netleşir" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.