İzmir'de asayiş

İzmir'de asayiş
Kentte düzenlenen çeşitli operasyonlarda, hırsızlık, dolandırıcılık ve yağma suçlarına karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı

İZMİR (AA) - Kentte düzenlenen asayiş operasyonlarında gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Buca ilçesindeki bir iş yerinin camını hırsızlık amacıyla kırdığı iddia edilen İ.E'yi (33) kovalamaca sonucu yakaladı. Yağma ve hırsızlık suçlarından 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve arandığı tespit edilen İ.E, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ekipler bir başka operasyonda Karşıyaka'da 91 yaşındaki bir vatandaşa ait evin kapı kilidini kırdığı iddiasıyla B.E. (19) ve M.Ç'yi (16) yakaladı. B.E. ve M.Ç, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

- Telefonla dolandırıcılık

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Güzelbahçe ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki bir vatandaşın kendisini polis-savcı olarak tanıtan şahıslar tarafından 180 bin lira dolandırıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Çalışma sonucu, telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı iddia edilen A.P. (23) ve İ.K. (17) yakalandı.

Mahkemede İ.K. serbest bırakılırken, A.P, yağma suçundan tutuklandı.

- Kaçakçılık operasyonu

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de İzmir genelinde sahte veya kaçak içki ticaretinin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında 4 ayrı adrese operasyon düzenledi.

Operasyonlarda Y.Ç , C.Y , H.T, M.T. ve A.Ç'yi yakalayan ekipler, piyasa değeri 63 bin lira olduğu tespit edilen toplam bin 57 şişe sahte içki ele geçirdi.

Yakalananlar, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.