İzmir'de terör operasyonu

İzmir'de terör operasyonu
Nevruz bahanesiyle molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcı kullanarak eylem yapacakları iddia edilen 19 kişi gözaltına alındı

İZMİR (AA) - İzmir'de nevruz bahanesiyle, molotofkokteyli, havai fişekli ve el yapımı patlayıcı kullanarak eylem yapacakları öne sürülen 19 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun talimatı ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 8 ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında 3 dernek ve bir HDP ilçe temsilciliğinin de bulunduğu 32 adreste arama yapıldı.

Yaklaşık 500 polisin katıldığı aramalarda kentte nevruzu bahane ederek, molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcı kullanarak eylem yapacakları öne sürülen 19 kişi gözaltına alındı, 10 kişi ise aranıyor.

Operasyonda 2 kurusıkı tabanca ve bunlara ait 89 fişek ile terör örgütüne ait bazı yayınlar ele geçirildi.

Gözaltına alınanlar arasında HDP Buca İlçe Başkanı C.A ve Konak İlçe Başkanı M.K. ile ilçe teşkilatı yöneticileri de bulunuyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.