İzmir'deki jandarma komutanlığına yönelik roketatarlı saldırı

İzmir'deki jandarma komutanlığına yönelik roketatarlı saldırı
Nif Dağı eteğindeki alanda helikopter destekli arama tarama çalışması sürüyor- Jandarma ve polis işbirliğiyle yürütülen operasyon kapsamında tüm dere yatakları ve mağaralar inceleniyor, Kemalpaşa ve çevre ilçelerin girişinde oluşturulan kontrol noktaların

İZMİR (AA) - Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na yönelik roketatarlı saldırının yapıldığı değerlendirilen Nif Dağı eteğindeki alanda helikopter destekli arama tarama çalışması sürüyor.

Jandarma komutanlığına düzenlenen saldırı sonrası bölgeye sevk edilen Özel Harekat ve Çevik Kuvvet timlerinin de aralarında yer aldığı ekip, tüm dere yatakları ve mağaraları inceliyor.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı ekipler, Kemalpaşa, Torbalı, Gaziemir, Çiğli, Bornova ilçelerinin giriş çıkışında oluşturulan kontrol noktalarında şüpheli araçlarda arama yapıyor.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ve askeri yetkililerin ardından Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya da saldırının gerçekleştiği bölgeye gelerek incelemede bulundu.

- Bölge halkı saldırıyı anlattı

Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığının karşısındaki binada yaşayan Şuayip Güzelbaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde büyük bir gürültü meydana geldiğini, aynı anda sarsıntı hissettiklerini kaydetti.

Gürültünün bomba ya da trafo patlamasından kaynaklanabileceğini düşündüklerini söyleyen Güzelbaba, "Evde oturuyorduk, büyük bir gürültüyle korktuk. Önce bomba veya trafo patlaması olduğundan şüphelendik. Roketmiş" dedi.

Fidan Güzelbaba da gürültü ve sarsıntı nedeniyle çok korktuğunu, eve bomba düştüğünü sandığını anlattı.

Mahalle esnafı Mürşit Aytekin de dükkanında oturduğu sırada "tüp patlaması" gibi ses duyduğunu, bölgede çalışan jandarma ve polislerden olayın "roketatarlı saldırı" olduğunu öğrendiğini belirtti.

Çevrede geniş güvenlik önlemleri alındığını söyleyen Aytekin, "Arıyorlar, inşallah bulurlar, devletimiz bu pisliği bertaraf eder ve halkımız rahat nefes alır" diye konuştu.

Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatarlı saldırı düzenlenmiş, roket komutanlığın arka bölümündeki 4 katlı bir apartmanın dış cephesine çarparak hasar oluşturmuştu.

Ölen ya da yaralananın bulunmadığı saldırı sonrası bölgede yoğun güvenlik önlemi alınmış, roketin atıldığı değerlendirilen Nif Dağı eteğindeki Bağlıkaya mevkisinde helikopter destekli arama tarama çalışması başlatılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.