İzmir'deki telefon dolandırıcılığı operasyonu

İzmir'deki telefon dolandırıcılığı operasyonu
Telefonla aradıkları kişileri dolandırdıkları belirlenen ve adliyeye sevk edilen 56 şüpheliden, 6'sı tutuklandı

İZMİR (AA) - İzmir'de telefonla aradıkları kişileri dolandırdıkları iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda, gözaltına alınan 56 kişiden 6'sı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde işlemleri tamamlanan şüpheliler, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "örgüte üye olmak", "nitelikli dolandırıcılık" ve "kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" gibi suçlamalarla adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından, Sulh Ceza Hakimliğine gönderilen şüphelilerden iş yeri sahibi U.Y (32) ile E.C.T, B.A, E.K, Y.F.A ve S.S, tutuklandı. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir'de 12 Mayıs 2016'da güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, hukuk dışı yollardan kişisel verilerini elde ettikleri kişilere telefonla ulaşarak, "sigorta yaptıklarını" ve "sigorta bedelinin ilk yılına ait ücretin şirket tarafından karşılandığını, bu yılın tahakkuk bedelini ödemeleri gerektiğini aksi halde icra yoluyla tahsilat yapacaklarını" belirterek, dolandırıcılık suçunu işledikleri ileri sürülen 56 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.