Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Jandarmadan uyuşturucu operasyonu
Operasyonda 770 gram kokain, 2 kilo 386 gram marok, 8 kilo 230 gram scank, 42 bin sentetik uyuşturucu ele geçirildi- Gözaltına alınan bir şüpheli tutuklandı

İSTANBUL (AA) - Jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, 770 gram kokain, 2 kilo 386 gram marok, 8 kilo 230 gram scank ile 42 bin sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi.

İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri, son zamanlarda özellikle gençler arasında kullanımı hızla yaygınlaşan marihuana ve sentetik karışımı "scank" adlı uyuşturucu maddenin Arnavutluk ve Kosova'dan, sosyete sigarası diye tabir edilen "marok" adlı uyuşturucu maddenin ise Fas'tan İstanbul'a çeşitli vasıtalar kullanılarak getirildiği ihbarı üzerine harekete geçti.

Elde edilen bilgi üzerine bir ay süren araştırma ve fiziki takip neticesinde, söz konusu uyuşturucu maddenin Fatih'te bir adrese getirildiği, buradan da torbacı denilen şahıslar aracılığıyla İstanbul geneline satışının yapılacağı tespit edildi.

Uyuşturucu tacirlerini yakalamak, haksız kazanç elde etmelerine ve insan sağlığına zarar verecek faaliyetlerine son vermek maksadıyla söz konusu adrese narkotik köpeği "İmla"nın da katılımıyla operasyon düzenlendi.

Evde yapılan aramada; 770 gram kokain, 2 kilo 386 gram marok, 8 kilo 230 gram scank, 42 bin sentetik uyuşturucu hap olmak üzere yaklaşık 2 milyon 770 bin lira değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi.

Aramada, 1 tabanca ve şarjörü, 2 tartı ile çok sayıda uyuşturucu presleme ve paketleme malzemesi bulundu.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timlerince, uyuşturucu olduğu değerlendirilen madde incelenmek üzere Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi.

Gözaltına alınan 1 şüpheli, "uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında son bir yıl içerisinde yapılan operasyonlarla 75 kilo 246 gram eroin, 45 kilo 773 gram scank, 928 gram kokain, 47 bin 839 sentetik hap, 3 bin 233 kök kenevir ele geçirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.