Japonya'dan Gazze'ye "patlayıcı temizleme" yardımı

Japonya'dan Gazze'ye "patlayıcı temizleme" yardımı
Japonya, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarından kalan patlayıcı maddelerin temizlenmesi için UNRWA'ya 500 bin dolar hibe etti

Japonya'nın, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarından kalan patlayıcı maddelerin temizlenmesi için BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA), 500 bin dolar hibe ettiği bildirildi.

UNRWA tarafından yapılan yazılı açıklamada, Japonya'nın, Birleşmiş Milletler Mayın Hereketi (UNMAS) aracılığıyla savaş kalıntılarının temizlenmesi için 500 bin dolar bağışta bulunduğu belirtildi.

Patlayıcı madde kalıntılarının, Gazze'de hala siviller ve imar çalışmaları için büyük tehdit oluşturduğu ifade edilen açıklamada, saldırıların üzerinden 18 ay geçmesine rağmen sadece 3 bin patlayıcı maddenin imha edilebildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca savaş kalıntıları nedeniyle 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 48'i çocuk 97 kişinin yaralandığı bilgisi verildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığına bağlı patlayıcılar birimi, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde 40 evin enkazının altında patlayıcı maddelerin olabileceğini belirtiyor.

UNMAS'ın, mayın temizleme eylemi, mayın konusunda bilinçlenme, risk azaltma eğitimi, mayın mağdurlarına destek ve stoklardaki mayınların imha edilmesi gibi çalışmaları bulunuyor.

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarda 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.