Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi'nde Kadınlar Günü buluşması

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi'nde Kadınlar Günü buluşması
JMO Konya Şubesi'nde kadın Jeoloji Mühendisleri bir araya geldi.

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Derya Cantekinler öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadın Jeoloji Mühendisleri ile bir araya gelindi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde konuşan JMO Konya Şube Yönetim Kurulu Üyesi Derya Cantekinler; “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü. Bütün kadınlarımızın gününü kutluyor, iş hayatı başta olmak üzere her alanda daha aktif olabilmemiz için temennilerimizi sunuyoruz. Kadın; merhametin, hoşgörünün, fedakârlığın timsalidir. Hepsinden önemlisi bir annedir. Şefkatlidir, koruyucudur, özverilidir. Toplumun en önemli yapısı olan ailenin olmazsa olmazıdır. Tarihimiz boyunca kadınlarımız birçok özverilerde bulunmuştur. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında en ön saflarda vatanı için Mehmetçik ile omuz omuza savaşmıştır. Bu durum göstermiştir ki, Türk kadını evinde oturmamış iyi ve kötü günde ülkesi ve milleti için en ön saflarda mücadeleye katılmıştır. Kadın sadece evde oturup çocuk bakan, çamaşır yıkayıp yemek yapan bir oyuncu olmamış; ekonomide, siyasi arenada, sosyal hayatta kendini ispatlamıştır. Bizler sizin anneniz, kimi zaman en büyük aşkınız, kimi zaman dayanağınız, bazen de büyük sırdaşlarınız olduk” dedi.

jeoloji-2.jpg

Kendi hikâyesini yazan, yazma cesareti gösteren tüm kadınlara atfen Cantekinler, “Cinsel ayrımcılığın kaldırıldığı, şiddet ve tacizlerin hiç yaşanmadığı, hayatta daha verimli olmak için sosyal ve ekonomik eşitliğin daimi olarak sağlandığı güzel günlerin bizleri kucaklaması için sizlerin de bizlere destek olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

jeoloji-1.jpg

Demokrasi, eşitlik, özgürlük, barış, kardeşlik ve insanca yaşam mücadelesinin temel bileşeninin kadınlar olduğunu vurgulayan JMO Konya Şube Yönetim Kurulu Üyesi Derya Cantekinler sözlerine son verirken; “Bir kadın jeoloji mühendisi olarak mesleklerin de anası kabul edilen mesleğimizle de gurur duyduğumu belirterek, bu vesile JMO Konya Şube olarak meslektaşlarımızın ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü en içten dileklerimizle bir kez daha kutluyoruz" şeklinde konuştu.

jeoloji-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.