Jeoloji mühendisleri ve peyzaj mimarlarından Şahin’e teşekkür ziyareti

Jeoloji mühendisleri ve peyzaj mimarlarından  Şahin’e teşekkür ziyareti
JMO Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan ve PMO Konya Temsilcisi Özcan Kuzu KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin’i ziyaret etti.

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan ve Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Konya Temsilcisi Özcan Kuzu KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin’i makamında ziyaret etti. KOP İdaresi’nin 22 Mart’ta Dünya Su Günü kapsamında ortaklaşa düzenlenen panelimize yaptığı ev sahipliği nedeniyle Başkan Şahin’e teşekkür edildi. Yoğun katılım ve ilginin olduğu panelin, KOP Bölgesine sağlayacağı çarpan etkisinin konuşulduğu ziyarete, KOP İdaresi Danışmanı Prof.Dr. M. Tarih Nalbantçılar, JMO Konya Şube Genel Sekreteri Şükrü Yavuz Pınarkara ile Yönetim Kurulu Üyelerinden Harun Adalı eşlik etti.

Panele olan yoğun ilgi bizi heyecanlandırdı

Pandemi nedeniyle sınırlandırmalara rağmen otuzu aşkın kamu, kurum ve kuruluşundan yüz ellinin üzerinde kişinin katlımın sağladığı “Sürdürülebilir Tarım İçin Su, Su İçin Bilinçli Tüketim” konulu panele gösterilen ilgi nedeniyle su tasarrufu konusundaki farkındalık adına büyük umut olduğunu ifade eden JMO Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan; “Artık Kovid-19’un gündemimizden çıkmaya başladığı bu dönemde Bölgenin önde gelen kamu kurum ve kuruluşlarının en üst seviyede temsil edildiği, ilgili akademisyen ve teknik personelin katılımıyla yoğun ilgi gören panelimizin özellikle Konya Kapalı Havzası olmak üzere KOP Bölgesinde suyun tasarrufu konusunda ciddi farkındalık oluşturacaktır. İlginin bu denli yüksek olması da bölgenin suya verdiği önemi göstererek, yakın gelecekte yapılması öngörülen reformların hayata geçirilmesi sürecinde bizleri heyecanlandırdı ” dedi.

Suyumuz biterse herkes SUsar!

Öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KOP İdaresi Başkanı M. Sami Şahin; “Suyumuz biterse, herkes SUsar.” öncelikle bu bilince hepimizin sahip olması gerekiyor. Bu konuda da İdare olarak üzerimize ne görev düşüyorsa her zaman yapmaya hazırız. Dünya Su Günü kapsamında organize olduğumuz panel gibi faaliyetlerde STK’lar ile işbirliğine kapımız her zaman açıktır. Yeter ki bu emanetimize sahip çıkalım ” dedi.

kop-1.jpeg

Su kaynaklarının korunması, etkili şekilde kullanılması ve Bölgede farkındalık oluşturulmasına sağlamış olduğu katkılar ve Dünya Su Günü hatırası için JMO Başkanı Arslan ve PMO Temsilcisi Kuzu, KOP Başkanı M. Sami Şahin’e bir plaket takdim ederek yeni iş birliklerine hazır olduklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.