JMO Konya Şubesi’nden KOSKİ Ziyareti

JMO Konya Şubesi’nden KOSKİ Ziyareti
JMO Konya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Arslan, KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir’ i makamında ziyaret etti.

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Konya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Arslan, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürü Ahmet Demir’ i makamında ziyaret etti. Ziyarete, JMO Konya Şube Yönetim Kurulu Üyelerinden A. Fatih Özerdem ve Harun Adalı eşlik etti.

Son dönemdeki yağış verileri ve yeraltı suyu kullanım durumundan bahseden JMO Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan, “Konya’da su tüketimi sınıflandırılmasına bakıldığında, Türkiye ortalamasının üzerinde yüzde 87 ile tarımsal faaliyetler de kullanım görülürken, yüzde 7 kentsel kullanım, yüzde Sanayi ve yüzde 1 diğer alanlarda tüketildiği görülmektedir. Bunun yanı sıra Konya Kapalı Havzası hepimizin malumu anılan bu su ihtiyacının büyük kısmı yeraltı sularından temin etmektedir ” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, KOP İdaresi ile birlikte yürütülen sulama projelerinden ve KOSKİ’ nin kayıp kaçak sular ile ilgili yaptığı çalışmalardan bahsederek yapılabilecek diğer çalışmalar istişare edildi. Suyumuzu gelecek nesillere aktarmak için yapılacak iş birliklerine hazır olduğunu iletti.

Ziyarette Jeoloji Mühendisleri Odası’nın 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında KOP Bölge Kalkınma İdaresi ile ortaklaşa organize ettiği panele davet edilen Demir ile günün anısı için hatıra fotoğrafı çekilerek ziyaret tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.