JMO'dan MTA'ya ziyaret

JMO'dan MTA'ya ziyaret
JMO Konya Şube Başkanı Arslan MTA Orta Anadolu Bölge Müdürü Göktaş'a ziyarette bulundu.

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan, MTA Orta Anadolu Bölge Müdürü Muharrem Göktaş’ı makamında ziyaret etti. Hidrojeoloji Mühendisi olan Göktaş’a yeni görevinde başarılar dileyen Arslan’a ziyarette Yönetim Kurulu Üyelerinden A. Fatih Özerdem, Harun Adalı ve Derya Cantekinler eşlik etti.

MTA’nın Yeri Doldurulamaz

Konya’daki madencilik ve mermer ocakları çalışmaları ile ilgili istişareler yapılan ziyarette MTA’nın ülkemiz için en önemli kurumların arasında olduğunu belirterek bu güzide kurumun yerinin doldurulamayacağını söyledi.

Ocaklarda kullanılan suyun arıtılarak geri dönüştürülmesinin önemi vurgulayan JMO Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan; “Konya Kapalı Havzasında yeraltı suyunda son yıllarda önemli düşüşler gözlenmektedir. Yeraltı suyundaki düşüşler, obruk oluşumunu da olumsuz etkilemektedir. Her yerde olduğu gibi madencilik ve mermer sektöründe de suyun tasarrufu büyük önem arz etmektedir.” dedi.

Geçmişte MTA Orta Anadolu Bölge Müdürlüğü tarafından obruklar ile ilgili birçok değerli çalışmanın yapıldığını belirten Arslan, bu çalışmalar ışığında şu anda Konya’da AFAD tarafından çok kapsamlı obruk araştırmalarının yapıldığını ve yakında elde edilen verilerin kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

Karst ve Mağaracılık Birimi Yeniden Açıldı

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MTA Orta Anadolu Bölge Müdürü Muharrem Göktaş 22 Mart Dünya Su Gününde KOP ile JMO Konya Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği panel için yönetim kurulunu tebrik etti. Kendisi de Hidrojeoloji Mühendisi olan Göktaş, “Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde daha önceden kapatılan karst ve mağaracılık biriminin tekrar açılmıştır ” dedi.

MTA Orta Anadolu Bölge Müdürü GÖKTAŞ kurum olarak Genel Müdürlük bilgisi dâhilinde JMO ile işbirliği içinde olacakları ve farklı projeler yürütebileceklerini belirterek, JMO Konya Şube Başkanı Şükrü Arslan ve yönetim kuruluna yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi.

mta-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.