Kabe’de tarihin en az katılımlı teravih namazı
Suudi Arabistan'da koronavirüs salgını dolayısıyla namazların cemaatle kılınmasını yasaklanmasının ardından Kabe'deki teravih namazı tedbirler altında kılındı.
Riyad, salgın nedeniyle ramazan ayı boyunca Kabe'nin de içinde bulunduğu Mekke'deki Mescid-i Haram ile Medine'deki Mescid-i Nebevi'de teravih namazlarının cemaatsiz şekilde 10 rekat olarak kılınacağını duyurmuştu.
KABE'DE TERAVİHE KİMLER KATILIYOR
Harameyn İşleri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi'deki teravih namazlarının sadece söz konusu kurumda görev yapan memurlar, dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiren kişiler ve diğer görevlilerin katılımıyla eda edileceği belirtildi.
NAMAZ, KORONAVİRÜS NEDENİYLE AZ KİŞİYLE KILINDI
Bu kapsamda, Kabe'de Ramazan ayının ilk teravih namazı, Harameyn'de görevli memurlar, dezenfekte çalışmalarını yapanlar ve diğer görevliler tarafından kılındı.
SAAT 9-17 ARASI SOKAĞA ÇIKIŞLAR SERBEST
Öte yandan, Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın İçişleri Bakanlığı'na dayandırdığı haberde, ramazan ayı boyunca, daha önce sokağa çıkma yasağı getirilen kentler dahil ülke genelindeki tüm bölgelerde halkın 09.00 ile 17.00 saatlerinde sokağa çıkışına izin verileceği belirtildi.
TERAVİH VE BAYRAM NAMAZI EVLERDE KILINACAK
Suudi Arabistan Başmüftüsü Abdülaziz Al eş-Şeyh, 17 Nisan'da yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle teravih ve bayram namazının evlerde kılınacağını duyurmuştu.

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.