Kabinede pozitif ayrımcılık bekliyoruz

Kabinede pozitif ayrımcılık bekliyoruz
Cumhurbaşkanlığı seçiminde Konya’nın siyasetin merkez şehirlerinden olduğunu bir kez daha kanıtladığını ifade eden Başkanı Angı, “Seçimdeki 2 milyon 300 bin oy farkına 640 bin oyla katkı sağlayan Konya kabinede pozitif ayrımcılık bekliyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Konya’nın siyasetin merkez şehirlerinden olduğunu bir kez daha kanıtladığını ifade eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Seçimdeki 2 milyon 300 bin oy farkına 640 bin oyla katkı sağlayan Konya kabinede pozitif ayrımcılık bekliyor” dedi.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecini değerlendirdi. Hem 14 Mayıs hem de 28 Mayıs tarihlerindeki seçimlerde AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na verdiği büyük destekten ötürü Konya halkına teşekkürlerini sunan Başkan Hasan Angı, “Konya halkı Cumhurbaşkanımıza olan sevgisini ve vefasını sandıkta göstermiş oldu” ifadelerini kullandı.

‘YENİ KABİNEDE BEKLENTİMİZ BÜYÜK’

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Haziran Cumartesi günü yemin ettikten sonra yeni kabineyi kamuoyuyla paylaşmasının beklendiğini dile getiren Başkan Hasan Angı, “Tabi bu süreçte pekçok isim kamuoyunu meşgul ediyor. Konya’dan da geçmişte önemli hizmetleri bulunan, bugün de belli başlı görevleri yürüten siyasetçilerimiz için var. Bizim de açıkçası Konya olarak beklentimiz büyük. Her şeyden önce ülkemizi hedeflerine ulaştıracak güçlü bir kabinenin kurulması. Tabi bu süreçte Konya’ya da pozitif bir ayrımcılık bekliyoruz. Konya’nın bu desteği karşılıksız kalmayacaktır. Şu an piyasada dönen isimler kulislerden ibaret. Asıl liste Sayın Cumhurbaşkanımızın zihninde ve cebinde. Tabi kaybedecek vakit yok. Cumartesi günü kuvvetle muhtemeldir ki yeni bakanlar açıklanmış olacak” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-05-31-at-13-29-00-1.jpeg

KONYALI BAKANLARIN KARNESİ ORTADA

Konyalı Bakanlar Murat Kurum ile Fahrettin Koca’nın en zor dönemlerde görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerini ve liyakat ehli oldukları için bu görevleri başarıyla sürdürdüklerini dile getiren Başkan Angı, “Pandemi döneminde Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın ülkemizin bu süreçten en az zararla çıkması adına yapıp ettikleri ortada. Dünya genelini etkileyen bu süreçte, ülkemizin sağlık alanındaki en zor zamanında bile süreci en iyi şekilde yönetmeyi başardı. Diğer yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’un bakanlığı döneminde depremler, yangın, sel felaketi gibi birçok afetle karşı karşıya kalındı. Hemşerimiz Murat Kurum da kendi alanında başarılı bir grafik sergiledi. Dolayısıyla Konyalı bakanlarımızın ülkemizin en zor zamanlarında görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerine şahit olduk. Karneleri ortada. Ben şuna eminim ki yeni dönemde de ülkemiz için en hayırlı isimlerle yol yürünecektir” dedi.

whatsapp-image-2023-05-31-at-13-29-00-2.jpeg

2 MİLYON 300 BİN OY FARKINA 640 BİN OYLA KONYA DESTEĞİ

Konya’nın her dönem olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisinin ve vefasının sandıkta kendini ispat ettiğini dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Türkiye genelinde Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği veren şehirler arasında yer alan Konya, oy potansiyeli itibariyle birinci sırada yer alıyor. Şöyle ki, 2 adayın yarıştığı seçimde oy farkı 2 milyon 300 bin civarında. Konya’daki seçmenlerin tercihlerine baktığımızda ise Cumhurbaşkanımıza verilen oy ile rakibine verilen oy arasındaki fark 640 bin civarında. Bu da şehrimizin vefasını ortaya koyan en önemli tablo. Bu şehir her zaman olduğu gibi reisinin yanında oldu. Reisine gönlünü açtı. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu vefanın hep farkında ve bilincinde oldu. Yeni dönemde de Konya’nın kazanımları artarak devam edecek” diye konuştu.

whatsapp-image-2023-05-31-at-13-29-01.jpeg

CUMHUR İTTİFAKI TEK YÜREK OLDU

Konuşmasında Cumhur İttifakı’nın paydaşları olan MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi teşkilatlarına da yer ayıran AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “İttifak içerisinde olduğumuz tüm siyasi partiler bütün kademeleri ile seçim süreci boyunca sahadaydılar. Süreci uyum içerisinde ve birlikte yönettik. Cumhur İttifakı adeta tek yürek oldu” dedi. Seçim güvenliğinin de önemine dikkat çeken Başkan Angı, “Seçim sürecinde herhangi bir olumsuzluğa müsaade etmeyen başta Valimiz olmak üzere tüm emniyet teşkilatına; sandıklara sahip çıkan tüm sandık müşahitlerimize de şükranlarımı sunuyorum. Seçim geride kaldı, şimdi hizmet vakti” diyerek sözlerini tamamladı.

whatsapp-image-2023-05-31-at-13-29-00.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.