KADEM'den dijital farkındalık hareketi

KADEM'den dijital farkındalık hareketi
KADEM 28 Şubat’ın 25’inci yılında, o dönemin karanlığını hatırlatacak ve süreci yaşamayan genç neslin empati kurmasını sağlayacak dijital bir farkındalık hareketine imza attı.

KADEM 28 Şubat postmodern darbesinin 25. yılında basın açıklaması yaptı. Kadın ve Demokrasi Derneği’nden (KADEM), yapılan açıklamaya göre, dernek 28 Şubat’ın 25’inci yılında, o dönemin karanlığını hatırlatacak ve süreci yaşamayan genç neslin empati kurmasını sağlayacak dijital bir farkındalık hareketine imza attı. “Bir Daha Asla” sloganıyla başlatılan dijital harekete, zulme ve haksızlığa göz yummayan herkes katılabilecek. Kampanyaya katılmak için “www.28subat.net” adresine girmek ve dönemi simgeleyen siyah sayfaya tıklayarak bir piksellik alanı aydınlatmak yeterli olacak. Aydınlatılan her piksel, katılımcıyı 28 Şubat mağdur ve şahitlerinin kaleme aldığı satırlara ulaştıracak. Dönem şahitlikleri ve karanlık günlerin hissiyatıyla dolu her mesaj, benzer bir karanlığın yeniden yaşanma ihtimaline karşı “Bir daha asla” mesajı verecek. Kampanyaya katılanlar, açılan mesajları kendi mesajlarını da ekleyerek sosyal medyada paylaşabiliyor.

kadin-1.jpg

28 ŞUBAT’A İLİŞKİN İLK ‘NFT’

KADEM’in Bir Daha Asla kampanyası sonunda 28 Şubat’a ilişkin ilk NFT (benzersiz dijital varlık) de ortaya çıkmış olacak. Katılımcıların tıklamalarıyla dijital ekranda oluşacak şekil, benzersiz bir dijital varlık olarak tescillenecek. Bu şekil aynı zamanda 28 Şubat’ın dijital ortamdaki ilk tescilli hali olacak ve darbe girişimlerine karşı sivil iradeyi temsil eden 15 Temmuz direnişine göndermede bulunacak.

kadin-4.jpg

kadin-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.