Kadının eliyle güzelleşen eğitim

Kadının eliyle güzelleşen eğitim
Yaklaşık 4 yıldır eğitim sektöründe kaliteli işlere imza atan Tugan Kreş ve Gündüz Bakımevi, tecrübeli ekibiyle kendine güvenen bir nesil yetiştirme yolunda hızla ilerliyor.

Yaklaşık 4 yıldır eğitim sektöründe kaliteli işlere imza atan Tugan Kreş ve Gündüz Bakımevi, tecrübeli ekibiyle kendine güvenen bir nesil yetiştirme yolunda hızla ilerliyor. Girişimci kadınlara tavsiyelerde bulunan Meral Tugan, “Kadınların elinin değdiği her yer güzeldir” dedi.

whatsapp-image-2022-02-28-at-12-02-22-2.jpeg

Çalışan ebeveynlerin ve evdeki sosyal hayatı oluşması gereken çocukların hayat dengesini kurabilmek ve dışarıdaki özgüveni kendilerine kazandırabilmek için bir planlama yaparak, Tugan Kreş olarak oluşumlarını sağlayarak 2018 yılında Tugan Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak faaliyete başladıklarını aktaran Tugan Kreş ve Gündüz Bakımevi Kurucu Müdürü Meral Tugan, “Çocuklarımız için bizler her zaman, ‘Hiçbir kuş yüzmeye, hiçbir balık uçmaya zorlanmayacak’ diyoruz. Hedefimiz çocuklarımızın zihinsel gelişimini en güzel şekilde hazırlayacağız. Sabah bizlere gelen çocukların hem akademik hem de güvenilir bir ortamda kendilerini ifade etmesi için bir ortam hazırlıyoruz. Okul öncesindeki oyun etkinliği, drama etkinliği, sanat etkinliği, robotik kodlama, dini eğitim, yabancı dil dersi olarak devam etmekteyiz. Çocukların zihinsel yapılarına göre planlama yapıp çocuğumuzun kendisini ifade ettiği şeklinde edebileceği şekilde okul hayatını, korkularını ve kaygılarını giderecek şekilde çocuklarımızın ilk adımını burada sağlıyoruz” diye konuştu.

whatsapp-image-2022-02-28-at-12-02-03.jpg

KAYGILARINI EKİBİMİZLE GİDERİYORUZ

2-6 yaş grubu çocukların zihin yaşındaki en etkili dönem olduğunu belirten Tugan, “ Çocuklar bu dönemde başarı sağlayacağı ilkokulu biz olduğumuz için bu konuda da elimizden geldiğince çocuklarımıza destek vermeye çalışıyoruz. Bunun içinde kaygıları, ebeveyn ve çocukların kaygılarını giderebilmek için tabi ki iyi bir ekiple bu işin başında olmamız gerekiyor. 15 kişilik ekip arkadaşlarımızla birlikte bu sektörde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

dsc-1651.jpg

whatsapp-image-2022-02-28-at-12-11-29.jpg

EBEVEYNLER PANİK OLMASIN

Eğitim sektöründe yaşanılan sıkıntılardan bahseden Tugan, “Sektör olarak yaşadığımız sıkıntılar çocukların genel yapısıyla ilgili ebeveynlerin çok panik olması. Okul demek çocukların kendilerini ifade edip yaşam şartlarını, kendilerinin düzenleyip kontrolünü sağlamaktır. Ama aileler çocukların yaş grubunun küçük olduğundan dolayı giydiği ayakkabılara kadar müdahale etmeleri bizi en çok rahatsız eden durumdur” dedi.

BAŞARIYI KENDİNİZE ENDEKSLEYİN

Kadın girişimci olarak kadınlara tavsiyelerde bulunan Tugan, “Eğitim değil bir bakıcı gibi görünmek bizi en çok rahatsız eden durum ama hiçbir zaman unutulmaması gereken bir durum vardır. Eğitim anne karnında başlar ve ilk yaş dönemi bizimle devam eder. Çocuk oyunla öğrenir. Bizim kendi sektörümüzdeki en büyük sıkıntımız budur. Ama girişimci bayanlara en büyük tavsiyem; hiç bir zaman geriye bakmadan ileriye bakıp başarıyı kendilerine endekslemeleridir. Kadınların elinin değdiği her yer güzeldir” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-02-28-at-12-11-13-001.jpg

KENDİNE GÜVENEN NESİL YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Organik beslenmeye dikkat ettiklerini kaydeden Tugan, “Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün çocuklarımızın yemeklerini hazırlıyoruz. Çocuklarımızın organik şekilde beslenmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Onun haricinde tabi ki servis hizmetimiz var. Çocukların sosyalleşmesi içinde dışarıdaki sosyal yaşam alanlarında elimizden geldiğince faaliyet göstermeye ve etkinlik yapmaya çalışıyoruz. Tugan’ı kurma amacımız zaten geleceğe aklı başında, değerleri olan, kendine güvenen güzel bir nesil yetiştirmek” diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.